Clafoutis cu afine …LA THERMOMIX!

Clafoutis cu afine! Ingrediente:•20 g unt•150 g afine•100 g zahar•100 g faina•4 oua•300 g lapte•1 praf de sare Mod de preparare: Puneti in bol laptele,zaharul,faina,sarea,ouăle și mixați 10 sec/vit 5. Adaugati afinele preparându-le pe întreaga suprafața. Coaceti cca 40 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade. Pofta buna Arată genial și gustul este incredibil. Serviți […]

Citeste mai mult…

TORT RAW CU CĂPȘUNE ȘI NECTARINE …LA THERMOMIX!

TORT RAW CU CĂPȘUNE ȘI NECTARINE …LA THERMOMIX! Ingrediente:Blat• 200 gr curmale fără sâmburi• 200 gr migdale• 20 gr fulgi de cocos Crema• 600 gr caju (înmuiat peste noapte sau cu cel putin 2 ore înainte în apă calduță)• 20 gr ulei de cocos presat la rece• 120 gr miere• 10 picături esență de vanilie• zeama […]

Citeste mai mult…

Tort rustic cu cartofi, speck și brânza …LA THERMOMIX!

Tort rustic cu cartofi, speck și brânza …LA THERMOMIX! Ingrediente:4 cartofi (tăiați felii)150 g- 8 felii brânza Topita felii200 g-8-10 felii șunca speck (bacon)Coca:200 g unt rece sau congelat200 g faina10 g sare90 g apa Mod de preparare: Puneti apa cu putina sare intr-un vas și aduceți la fierbere.Adaugati cartofii felii și prefiebeti 15 min (sa […]

Citeste mai mult…

Pasca cu brânza …LA THERMOMIX!

Pasca cu brânza …LA THERMOMIX! Ingrediente:Aluat400 g faina de cozonac 00090 g unt90 g lapte (călduț)10 g drojdie uscata4 galbenusuri90 g zahar1 praf de sare1 lingura esența de vanilieCompozitie450 g brânza se vaci100 g smantana170 g zahar3 oua1 lingurița esența de vanilieCoaja de lămâieStafide(Opțional) Mod de preparare: Puneti intr-un bol drojdia cu 2 lingurițe din zaharul […]

Citeste mai mult…

Salam de biscuiti cu lapte de caju, nuci, rahat și smochine…LA THERMOMIX!

Salam de biscuiti cu lapte de caju, nuci, rahat și smochine…LA THERMOMIX! Ingrediente:1 kg biscuiți populari500 g lapte de caju20 g cacao10 g esența de rom120 g zahar1 pachet margarina150 g nuci prăjite(la cuptor)100 g smochine uscate100 g rahat Mod de preparare: Puneti in bol biscuiți și tocati 5 sec/vit 4.5. Repetați de 4 ori […]

Citeste mai mult…

Tarta de post cu crema de vanilie și gem de zmeura…LA THERMOMIX!

Tarta de post cu crema de vanilie și gem de zmeura…LA THERMOMIX! Ingrediente:Aluat:250 g faina 0025 g nuci (sau migdale,fistic,alune)25 g mălai1/2 plic praf de copt70 g zahar100 g lapte de caju( sau de soia sau migdale)60 g ulei floare soarelui1 lingurița coaja de portocale BIO1 praf de sare (un vârf de cuțit)Crema:400 g lapte […]

Citeste mai mult…

Pate de linte cu ardei copt…LA THERMOMIX!

Pate de linte cu ardei copt…LA THERMOMIX! Ingrediente:300 g linte uscata200 g ardei copt50-60 g pasta de susan (Tahina)2 căței de usturoi2 linguri ulei1 lingura sare Mod de preparare: Spalati lintea in mai multe ape pana când aceasta rămâne limpede, Punwti in bol 1000 g apa, uleiul și sarea, montati coșul de înăbușire in bol […]

Citeste mai mult…

Clătite de post…LA THERMOMIX!

Clătite de post…LA THERMOMIX! Ingrediente:400 g lapte de migdale300 g apa minerală300 g faina40 g ulei de măsline2 plicuri zahar vanilatun praf de sare Mod de preparare: Puneti in bol faina, laptele de migdale,zaharul vanilat, uleiul și mixați 1 min/vit 6, Adaugati apa minerală și încorporați 30 sec/vit 5. Incingeti ulei intr-o tigaie și vărsați-l, […]

Citeste mai mult…

Mancare de stevie cu orez…LA THERMOMIX!

SALATA CU CREVEȚI, CEAPA ȘI APIO…LA THERMOMIX! Ingrediente:•550 g stevie•125 g orez (Punguța orez prefuert)•1 morcov(cca 150 g)•2 cepe (cca 150 g)• 2 cepe verzi•40 g ulei•1000 g apa•1 lingurița sare•2 lingurite făina Mod de preparare: Puneti in bol apa și 1/2 lingurița sare, Puneti coșul se înăbușire in bol și Adaugati orezul (scos din […]

Citeste mai mult…

Mucenici moldovenești :

Mucenici moldovenesti : Ingrediente: Aluatul:•225 g lapte•500 g făina•1 plic drojdie uscata (cca 10 g)•65 g zahăr•25 g ulei de floarea soarelui•1 ou și un galbenus•1 plic zahăr vanilat• coaja de lamaie•esența de vanilie Pentru decor:• 1 ou-pentru uns•100 g miere de albine•100 g nuci (tocate 5 sec/vit 5) Opțional:Pentru însiropat•150 g apa•80 g zahăr•esența […]

Citeste mai mult…