Tarta de post cu crema de vanilie și gem de zmeura…LA THERMOMIX!
Ingrediente:
Aluat:
250 g faina 00
25 g nuci (sau migdale,fistic,alune)
25 g mălai
1/2 plic praf de copt
70 g zahar
100 g lapte de caju( sau de soia sau migdale)
60 g ulei floare soarelui
1 lingurița coaja de portocale BIO
1 praf de sare (un vârf de cuțit)
Crema:
400 g lapte de caju
1 g sofran pudra
40 g amidon de porumb
2 plicuri zahar vanilat
60 g zahar
Pentru decor:
50 g nuci miez
Zahar pudra
Gem de zmeura-4 linguri
Mod de preparare:
- Puneti in bol nucile(25 g) și tocati 5 sec/vit7
- Adaugati faina,zaharul,mălaiul,praful de copt, sarea și amestecați 5 sec/vit 4.5
- Adaugati uleiul, laptele de caju,coaja de portocala și fixați 4 min/vit spic.
- Scoateti aluatul și formați o bila mare și o bila mică,înveliți in folie alimentara și lăsați 40 min la frigider.
Crema: - Puneti in bol toate Ingredientele și fixați 7 min/70 grade/vit 1.
- Apoi încă 3 min/100 grade/vit
- Lasati la răcit intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
- Din bila mare formați cu sucitorul un blat ( pe blatul de lucru tapetat cu faina).
- Asezati blatul in forma de copt,apoi Puneti gemul și nivelați bine.
- Adaugati crema ( pe care o mai amestecați cu o lingurița sa fie ușor de întins) și nivelați bine cu o lingura umeda.
- Din bila de aluat ramasa faceți o foaie din care tăiați fasii și ornați Tarta.
- In pătrățelele goale Puneti miez de nuca și bile din aluatul rămas!
- Coaceti in cuptorul preîncălzit la 170 grade cca 35 min.
- Pudrati cu zahar și decorati cu frunze de menta proaspete! Serviți cu placere ***Aluatul este ușor crocant,dar este extrem de gustos!