Tarta de post cu crema de vanilie și gem de zmeura…LA THERMOMIX!

Tarta de post cu crema de vanilie și gem de zmeura…LA THERMOMIX!

Ingrediente:
Aluat:
250 g faina 00
25 g nuci (sau migdale,fistic,alune)
25 g mălai
1/2 plic praf de copt
70 g zahar
100 g lapte de caju( sau de soia sau migdale)
60 g ulei floare soarelui
1 lingurița coaja de portocale BIO
1 praf de sare (un vârf de cuțit)
Crema:
400 g lapte de caju
1 g sofran pudra
40 g amidon de porumb
2 plicuri zahar vanilat
60 g zahar
Pentru decor:
50 g nuci miez
Zahar pudra
Gem de zmeura-4 linguri


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol nucile(25 g) și tocati 5 sec/vit7
  2. Adaugati faina,zaharul,mălaiul,praful de copt, sarea și amestecați 5 sec/vit 4.5
  3. Adaugati uleiul, laptele de caju,coaja de portocala și fixați 4 min/vit spic.
  4. Scoateti aluatul și formați o bila mare și o bila mică,înveliți in folie alimentara și lăsați 40 min la frigider.
    Crema:
  5. Puneti in bol toate Ingredientele și fixați 7 min/70 grade/vit 1.
  6. Apoi încă 3 min/100 grade/vit
  7. Lasati la răcit intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
  8. Din bila mare formați cu sucitorul un blat ( pe blatul de lucru tapetat cu faina).
  9. Asezati blatul in forma de copt,apoi Puneti gemul și nivelați bine.
  10. Adaugati crema ( pe care o mai amestecați cu o lingurița sa fie ușor de întins) și nivelați bine cu o lingura umeda.
  11. Din bila de aluat ramasa faceți o foaie din care tăiați fasii și ornați Tarta.
  12. In pătrățelele goale Puneti miez de nuca și bile din aluatul rămas!
  13. Coaceti in cuptorul preîncălzit la 170 grade cca 35 min.
  14. Pudrati cu zahar și decorati cu frunze de menta proaspete! Serviți cu placere ***Aluatul este ușor crocant,dar este extrem de gustos!
Call Now Button