Mucenici moldovenești :

Mucenici moldovenesti :

Ingrediente:

Aluatul:
•225 g lapte
•500 g făina
•1 plic drojdie uscata (cca 10 g)
•65 g zahăr
•25 g ulei de floarea soarelui
•1 ou și un galbenus
•1 plic zahăr vanilat
• coaja de lamaie
•esența de vanilie


Pentru decor:
• 1 ou-pentru uns
•100 g miere de albine
•100 g nuci (tocate 5 sec/vit 5)


Opțional:Pentru însiropat
•150 g apa
•80 g zahăr
•esența de vanilie
•Coaja de portocala(curățata ca la mar)


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol laptele cu drojdia și 1 lingurița din zahăr – 3 min/37 grade/vit 2;
  2. Răsturnați aluatul intr-un castron uns cu ulei și lăsați-l la dospit cca 1 ora (la loc ferit de răcoare și acoperind castronul cu un servet curat de Bucătărie);
  3. Pe blatul de lucru răsturnați aluatul și frământați-l foarte puțin cât sa Scoateti bulele de aer;
  4. Rupeti bucati din aluat (de mărimea unei portocale mai mici) și rulați astfel încât sa obtineți un rulou lung de cca 30-40 cm și gros de cca 1-2 cm. Rulatidintr-un capat pana la migloc,iar din celălat capat in sens invers (vedeți foto);
  5. Asezati spiralele astfel obținute pe tava tapetata cu hârtie de copt, dar lăsând Spatiu de cca 5 cm pentru creștere. Ungeți cu oul bătut ajutându-va de o pensula. Oul va da o culoare frumoasa mucenicilor.
  6. Coaceti cca 20-25 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade.
  7. După ce s-au răcorit puțin ungeți cu miere (cu o pensula) si presărați nuci din abundentă. *** Dacă doriți sa-i însiropați preparati astfel siropul:
  8. Puneti in bol apa și zaharul și fierbeți 10 min/100 grade/vit 1;
  9. Adaugati peste esența de vanilie și coaja de portocala și lăsați sa se infuzeze,apoi Scoateti-o din sirop.
  10. Puneti intr-o tava siropul și Asezati mucenici pentru a trage siropul sau lăsați-i sa se răcească și vărsați siropul peste ei și apoi Adaugati mierea Si nucile. Serviți cu placere!
Call Now Button