Mucenici muntenesti (fierti) :
Ingrediente:
200 g mucenici ( o Punguța) -#Gusturi românești
200 g zahăr
150 g nuci bucăți mari
Coaja de la 1/2 lamaie
1500 g apa
10 g Scorțișoara
2 plicuri zahăr vanilat
1/2 Sticluța esența de rom
1 prag de sare
Mod de preparare:
- .Puneti in bol apa,zaharul,coaja de lamaie,Scorțișoara și un praf de sare- 8 min/100 grade/vit 1;
- 2.Adaugati mucenicii și fierbeți 15 min/ 100 grade/vit lingura/ antiorar;
- Adaugati nucile și romul și mai fierbeți 10 min/100 grade/vit lingura/antiorar-fără capacul de măsurare;
- Lăsați bolul acoperit și cu capacului de măsurare montat Pt a se “umfla” mucenicii! *** Dacă nu va place culoarea maronie sau Scorțișoara…o puteti Adauga la sfârșit sau o puteti elimina! *** Nucile ușor fuerte sunt optionale! Mie așa îmi plac, dar dacă nu va plac așa…le puteri Adaugă in farfurie! Serviți cu placere!