Pasca cu brânza …LA THERMOMIX!
Ingrediente:
Aluat
400 g faina de cozonac 000
90 g unt
90 g lapte (călduț)
10 g drojdie uscata
4 galbenusuri
90 g zahar
1 praf de sare
1 lingura esența de vanilie
Compozitie
450 g brânza se vaci
100 g smantana
170 g zahar
3 oua
1 lingurița esența de vanilie
Coaja de lămâie
Stafide(Opțional)
Mod de preparare:
- Puneti intr-un bol drojdia cu 2 lingurițe din zaharul Pt aluat, puțin lapte și amestecați cu o lingurița,apoi lăsați sa se activeze 5-10 min; cântăriți untul pe capac( intr-un castronel) și lăsați-l sa se topească puțin ( lângă o sursa de caldura-ex.pe aragaz..dacă este cald)
- Puneti in bol ouăle praful de sare și cu zaharul și mixați 30 sec/vit 4,
- Adaugati laptele, esența de vanilie și mai mixați 15 sec/vit 4,
- Adaugati drojdia activata,faina și frământați 2 min/viteza spic,
- Adaugati untul ușor topit și mai frământați 2 min/viteza spic.
- Puneti aluatul obținut intr-un castron uns cu ulei și lăsați la dospit 1-2 ore( acoperit cu un șervet), dar la cald.
- Puneti in bol brânza, smantana, ouăle, esența de vanilie,zaharul,coaja de lămâie și mixați 30 sec/vit 4.Lasati la frigider pana este creste aluatul.
- Tapetati cu hârtie de copt o tava cu fund detașabil (diametru cca 26 cm)și formați pe blatul de lucru o foaie subțire pentru a acoperi fundul tavii.