TORT RAW CU CĂPȘUNE ȘI NECTARINE …LA THERMOMIX!
Ingrediente:
Blat
• 200 gr curmale fără sâmburi
• 200 gr migdale
• 20 gr fulgi de cocos
Crema
• 600 gr caju (înmuiat peste noapte sau cu cel putin 2 ore înainte în apă calduță)
• 20 gr ulei de cocos presat la rece
• 120 gr miere
• 10 picături esență de vanilie
• zeama de la o jumatate de lamâie
• 30 gr apă plată
• 2-3 nectarine
• 300 g căpșune
Pentru ornare
• 10 căpșuni,1-2 nectarine felii,Migdale,frunze de menta
Accesorii
• Tavă cu fund detașabil de 18 cm
Mod de preparare:
- Înmuiați curmalele în apa calduță, timp de 15 minute.
- Măcinați migdalele 10 sec./ vit.10, puneți deoparte.
- Stoarceti bine curmalele de apă și mărunțiți-le 20 sec./vit. 4, pentru a obtine o pastă. Curățați pereții bolului cu spatula, dacă e nevoie.
- Adaugați migdalele și fulgii de cocos, amestecând 1 min./ vit. 5.
- Scoateți blatul și întindeți-l în tavă, presându-l bine.
- Presărați peste blat, nectarinele tăiate cubulețe și câteva căpșunicuburi-astfel încât să rămână puțin spațiu printre ele pentru a putea patrunde ulterior crema.
Arată genial și gustul este incredibil. Serviți cu plăcere