Supa crema de ciuperci: etape de preparare, ingrediente si sfaturi eficiente

Supa cremă de ciuperci este un preparat ideal în sezonul estival, fiind o mâncare ușoară și sățioasă, perfectă pentru cei care doresc să își mențină silueta sau să mai slăbească. În general, supele cremă de legume sunt o alternativă pentru cei cărora le este greu să mănânce legume fierte sau la abur, având și un aport nutrițional important.

Astfel, ciupercile sunt recomandate pentru scăderea în greutate, întrucât acestea conțin multă apă și sunt bogate în minerale, vitamine și fibre, și sunt foarte plăcute la gust. Tipul de rețetă: supă. 

Supa crema de ciuperci: reteta simpla, clasica

Deoarece nu conține carne, acest tip de supă este potrivit și pentru cei care au o dietă vegetariană.

Supa cremă de ciuperci simplă este o supă bogată în proteine și nutrienți. În ce privește ciupercile, poți să optezi pentru o supă clasică făcută cu champignon sau poți alege să combini aromele mai multor tipuri de ciuperci, precum cele brune, pleurotus, gălbiori hribi sau shimeji. Iată supă cremă de ciuperci reteta

Supa crema de ciuperci: Ingrediente

Este o supă cremă de ciuperci cu smântână, ingredient care este opțional. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru supă cremă de ciuperci rețetă simplă:

150 ml de lapte

100 grame de smântână

0,5 l supă clară de legume sau stock de pui

1 sau 2 cepe albe medii

2 căței de usturoi

2 linguri de ulei de măsline

o lingură de unt

un cartof

500 grame ciuperci

o legătură de mărar și una de pătrunjel 

sare, piper, boia dulce, cimbru, după gust

Cum se prepara supa crema de ciuperci – etape de pregatire

Se taie mărunt ceapa și usturoiul și se călesc într-o cratiță în care au fost încinse untul și uleiul de măsline. Când ceapa și usturoul încep să devină transparente, se adaugă ciupercile tăiate subțire și se lasă câteva minute la înmuiat. Se acoperă apoi cu supa de legume și se adaugă cartoful tăiat cubulețe. Amidonul din cartofi are menirea de a face supa mai densă și mai cremoasă.

Apoi, se condimentează după gust cu sare, piper, boia și cimbru și se lasă aromele să se amestece cu legumele, vreme de o jumătate de oră, la foc mediu. Se poate adăuga și laptele înainte de a lua oala de pe foc. Smântâna trebuie pusă în blender, împreună cu supa, iar la final se adaugă și verdeața tocată mărunt.

Poți opta să prepari această supă mai rapid cu Thermomix, respectând ingredientele și cantitățile necesare. AICI GASESTI RETETA.

Timp total: 45 minute

Număr de porții: 4

Pentru a servi supă cremă de ciuperci cu crutoane vom prepara crutoanele astfel:

Vom folosi ingrediente ca: cimbru, 3-4 căței de usturoi pisați, o lingură de ulei de măsline și sare. Se taie pâinea cubulețe, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade C și se adaugă pâinea unsă cu ulei de măsline și presărată cu usturoi, cimbru și sare. Se lasă în cuptor 15 minute. 

Supa crema de ciuperci de post

Supa cremă ciuperci de post este varianta light a supei crème de ciuperci, în care nu se folosesc ingrediente precum smântâna, laptele sau untul. Astfel, în loc de smântână, poți folosi lapte de cocos, care este delicios și plin de vitamine, minerale și grăsimi sănătoase. O porție conține 200 de calorii, fiind un preparat ideal pentru cei care doresc să slăbească.

Supa crema de ciuperci de post: Ingrediente

Pentru supa cremă de ciuperci de post este nevoie de următoarele ingrediente:

două linguri de ulei

o ceapă mare

patru căței de usturoi

un kilogram de ciuperci

120 ml de vin alb sau vin roșu sec

un litru de supă de legume

3 linguri de amidon din porumb

400 ml de lapte de cocos

o linguriță de cimbru uscat

sare și piper după gust

câteva fire de pătrunjel proaspăt

Cum se prepara supa crema de ciuperci de post – etape de pregatire<

Într-o tigaie wok, se încălzește uleiul la foc mediu, se adaugă ceapa tocată și usturoiul tăiat cubulețe și se sotează vreme de cinci minute. Se adaugă apoi ciupercile curățate și feliate, cimbrul uscat și vinul, și se lasă la foc încă cinci minute. Se adaugă supa de legume, se aduce la punctul de fierbere, după care se acoperă cu un capac. Se reduce apoi focul la minimum și se lasă supa să scadă vreme de 15 minute. În ultimele cinci minute se adaugă și laptele de cocos.

Se amestecă apoi amidonul cu 60 de ml de apă rece. Se adaugă peste supă și se amestecă apoi energic timp de 1-2 minute. Se ia apoi vasul de pe foc și se adaugă sarea și piperul după gust. Supa se dă prin blender pentru a se obține o cremă catifelată. Pentru a prepara supă cremă de ciuperci de post perfectă utilizează Thermomix, urmând rețeta și cantitățile indicate în rețetar.

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 6

Supa crema de ciuperci si bacon

Supa cremă de ciuperci și bacon este varianta ideală pentru o cină. Este sățioasă și rapid de preparat, dar și foarte gustoasă. Este un fel de mâncare des întâlnit în meniurile restaurantelor, dar pe care îl poți prepara foarte ușor și tu acasă. Poți alege pentru această supă să folosești hribi, considerați o adevărată delicatesă din categoria ciupercilor. Iată ingrediente și mod de preparare pentru supă cremă de hribi!

Supa crema de ciuperci si bacon: Ingrediente

Pentru supă cremă de ciuperci și bacon se vor folosi următoarele ingrediente:

200 grame de bacon

4-5 fire de ceapă verde sau o ceapă veche medie

200 ml de smântână dulce

500 grame de ciuperci proaspete sau hribi

2 cartofi cruzi mari, curățați și dați prin răzătoarea mare

50 grame de unt rece

pătrunjel verde

Cum se prepara supa crema de ciuperci si bacon – etape de pregatire

Într-o oală de 3-4 litri se pune la călit, la foc mic, baconul tăiat cubulețe, alături de ceapa verde tocată, un praf de sare și 50 de grame de unt. Se lasă numai cât să se înmoaie ceapa. Între timp, se feliază ciupercile și se adaugă în oala în care a fost călită ceapa. Se lasă vreme de cinci minute cu capac, până iese apa din ciuperci. Se curăță apoi și cei doi cartofi cruzi și se dau prin răzătoarea mare, după care se adaugă peste ciuperci. 

Se completează cu lichid până se umple oala și se potrivește focul pentru fierbere. Se lasă la fiert în jur de 30-40 de minute, cu capacul întredeschis. Dacă scade lichidul, se mai adaugă. Se testează cartofii, ca să fie fierți. La final, înainte ca focul să fie stins, se adaugă și smântâna dulce și se mai lasă 2-3 minute pe foc ca să dea într-un clocot încet. Dacă este cazul, se mai adaugă sare și piper. Supa de ciuperci cu legume și bacon se servește fierbinte, presărată cu pătrunjel verde și crutoane.

Timp total: 50 minute

Număr de porții: 7

Supa crema de ciuperci cu dovlecei

Dovleceii aduc prospețime în mâncare vara, iar adăugați în supă cremă de ciuperci va rezulta un preparat fresh, gustos și hrănitor. Unde mai pui că ei conțin numeroase vitamine, minerale și fibre, promovând o scădere în greutate sănătoasă și înlăturând senzația de foame. Prepară și tu o supă cremă de ciuperci cu dovlecei urmând ingredientele și modul de preparare de mai jos!

Supa crema de ciuperci cu dovlecei: Ingrediente

Pentru supa crema de ciuperci cu dovlecei sunt necesare următoarele ingrediente:

5 ciuperci mari

un dovlecel

3 căței de usturoi

o lingură de unt

o ceapă

sare, piper, pătrunjel

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu dovlecei  – etape de pregatire

Se iau ciupercile, se curăță și se spală foarte bine. Se lasă apoi la scurs și se ”usucă” cu un prosop de bucătărie. Se taie felii subțiri și se trag pentru câteva minute la tigaie, în puțin ulei. Se taie și dovlecelul cubulețe și se trage în tigaie alături de ciuperci. Se taie ceapa mărunt și se pune peste celelalte ingrediente. Se taie mărunt și cățeii de usturoi. Se pun și ei peste celelalte ingrediente și se mai călesc puțin. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert.

Apa nu trebuie să fie multă, ci cât să acopere legumele, plus încă un deget. După ce au fiert legumele, se condimentează cu sare și piper. Se stinge focul și se lasă să se răcească puțin. Se adaugă și o lingură de unt, apoi se pasează cu blenderul. După ce legumele s-au pasat, se mai dă supa în clocot, apoi se stinge focul. Se servește cu pătrunjel proaspăt deasupra. 

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 3

Supa crema de ciuperci cu morcovi

Supa cremă de ciuperci cu morcovi este un preparat la fel de ușor și sățios ca precendetele. Morcovul este, de altfel, o legumă indicată în orice dietă și contribuie la menținerea greutății corporale în parametri optimi. Conține, de asemenea, multe vitamine și fibre, iar adăugat în supa cremă de ciuperci va da culoare acestui preparat și, evident, aromă.

Supa crema de ciuperci cu morcovi: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu morcovi ai nevoie de următoarele ingrediente:

5 ciuperci mari

1 morcov

1 ceapă

1 felie de rădăcină de țelină

1 cartof

1 litru de supă de legume

smântână

sare și piper după gust

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu morcovi – etape de pregatire

Se pun legumele la fiert în apă cu sare. Ciupercile trebuie fierte separat, în apă cu sare. Nu se folosește apa în care au fiert ciupercile, ci doar apa în care a fiert restul legumelor. Atunci când toate legumele sunt fierte, se pune totul în blender și se pasează bine. Se adaugă sarea și piperul după gust. Se trece apoi compoziția prin sită ca să obții o supă cremă fină și se adaugă smântâna.

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu conopida

Supa cremă de ciuperci cu conopidă este, de asemenea, un preparat care se găsește în meniurile restaurantelor de lux. Conopida are un aport caloric mic, dar este bogată în vitamine și minerale, o porție asigurând organismului cantități semnificative de nutrienți. Include-o în dietă și în preparate, pentru a beneficia de proprietățile binefăcătoare!

Supa crema de ciuperci cu conopida: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu conopidă ai nevoie de următoarele ingrediente:

un sfert de conopidă

15-20 de ciuperci

o ceapă

2-3 cartofi

4-5 căței de usturoi

150 grame de smântână

sare și piper

o legătură de pătrunjel

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu conopida – etape de pregatire

După ce ai desfăcut conopida în buchețele, aceasta se spală bine, se presară cu puțină sare și se pune la fiert împreună cu ciupercile. Se adaugă apoi ceapa tocată, cartofii tăiați cubulețe și păstârnacul tăiat rondele. Când legumele au început să se înmoaie, se scot deoparte câteva bucățele de conopidă și 5-6 ciuperci, care se taie feliuțe, iar restul se mixează împreună cu smântâna. Se amestecă totul cu legumele rămase, se pun sarea, piperul și usturoiul zdrobit, și se servește preparatul cu pătrunjel proaspăt, tocat fin.

Timp total: 40 de minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu tarhon

O variantă deosebită a supei creme de ciuperci este supa cremă de ciuperci cu tarhon. Acest condiment este elementul cheie al acestei supe și are un miros specific dulceag, perfect în combinție cu ciupercile. Se știe, de altfel, că, pe lângă aromă, tarhonul are și proprietăți medicinale care îl recomandă în orice dietă. Iată cum prepari supa cremă de ciuperci cu tarhon!

Supa crema de ciuperci cu tarhon: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu tarhon ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame ciuperci

2 morcovi

o ceapă

o jumătate de țelină

o rădăcină de pătrunjel

un cartof mare

2 linguri de tarhon

2 linguri de ulei

200 ml smântână

sare și piper

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu tarhon – etape de pregatire

Se curăță zarzavaturile și ciupercile și se pun la fiert în apă cu sare. Când acestea s-au înmuiat, se scot din apa în care au fiert și se lasă la răcit. Legumele se pasează pentru a obține un piure cât mai fin. Se încălzește apoi uleiul în tigaie, se adaugă tarhonul tăiat mărunt, smântâna, legumele pasate, apoi apa în care au fiert legumele și ciupercile. Se amestecă și se lasă la fiert pentru trei minute, după care se potrivește totul de sare și piper. Supa cremă de ciuperci cu tarhon se servește caldă. 

Timp total: 45 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu broccoli

Supa cremă de ciuperci cu broccoli este un preparat rapid și gustos, nu necesită multe ingrediente și este rețeta perfectă de mâncare ușoară și sățioasă. Rețeta este perfectă pentru cei care au o dietă vegană, dar nu numai. Consumul de broccoli este, de asemenea, extrem de benefic pentru organism, fiind bogat în fibre, proteine și vitamine. 

Supa crema de ciuperci cu broccoli: Ingredient

Pentru a prepara o supă cremă de ciuperci cu broccoli ai nevoie următoarele ingrediente:

500 grame de ciuperci brune

un buchet de broccoli

3 căței de usturoi

2 cartofi albi

cremă de cocos, adică partea solidă dintr-o conservă de lapte de cocos

sare, piper, coriandru și alte condimente la alegere

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu broccoli – etape de pregatire

Într-o oală adâncă se călește ceapa adăugând și puțină apă până devine brumă apoi adaugă usturoiul pisat și se mai călește încă două minute amestecând. Se adaugă ciupercile tăiate felii, cartofii și broccoli. E amestecă toate legumele pentru două minute și apoi se adaugă apă acoperind legumele. Se lasă totul la fiert vreme de zece minute. Se adaugă crema de cocos, cimbrul, sarea și piperul. Se amestecă împreună și se aduce la punctul de fierbere pentru încă două minute. Se dă apoi prin blender jumătate din compoziție și se adaugă înapoi cu toată supa.  

Timp total: 15 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu telina

Supa cremă de ciuperci cu țelină este un deliciu culinar care merită încercat. Este, mai degrabă, o supă cremă de ciuperci cu rădăcinoase, alături de țelină adăugându-se și păstârnac. La fel ca și variantele de supă de mai sus, aceasta se prepară rapid și este extrem de sățioasă.  

Supa crema de ciuperci cu telina: Ingrediente

Pentru a prepara o supă cremă de ciuperci cu țelină ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de ciuperci champignon

o țelină

un păstârnac

200 ml de lapte

25 grame de făină

ulei și sare

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu telina- etape de pregatire

Mai întâi se curăță rădăcinile de țelină și păstârnac, la fel și ciupercile. Se spală bine legumele și se pune la fiert apă cu sare, după care se scufundă legumele în ea. Se lasă la fiert până când legumele se înmoaie, după care se strecoară apa și se lasă la scurs. 

Se pasează bine legumele până când se obține o pastă cremoasă. Separat, se amestecă făina cu laptele până ce amestecul se omogenizează și se încorporează pasta cremă de ciuperci și rădăcinoase. Se pun apoi 2-3 linguri de ulei și se asezonează cu sare după gust. Se mai pune totul la fiert până ce dă în clocot. Se servește caldă, cu verdeață proaspătă și crutoane.

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu naut

Supa cremă de ciuperci cu năut este un preparat indicată in special în sezonul rece. Această supă are deosebite proprietăți pentru organism, prin ingredientele pe care le conține. Năutul este bogat în proteine, are concentrație de 24% proteine, reducând pofta pentru alte gustări prin conținutul ridicat de fibre. De asemenea, dacă ai probleme cu kilogramele în plus, este indicat să consumi năut cu regularitate, iar o variantă bună de a-l consuma o reprezintă și supa cremă de ciuperci cu năut.

Supa crema de ciuperci cu naut: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu năut ai nevoie de următoarele ingrediente:

Un kilogram de ciuperci Champignon

200 grame de năut

150 grame smântână de gătit

50 ml coniac

un vârf de cuțit de sare

mărar și pătrunjel proaspăt

2 l de apă

150 grame bacon (opțional)

o linguriță de bicarbonat de sodiu

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu naut – etape de pregatire

Mai întâi se fierbe năutul și se scurge de apă. Pentru ca năutul să fiarbă mai repede și să iasă toxinele din el, se lasă la înmuiat în apă călduță cu o linguriță de bicarbonat de sodiu, apoi se fierbe circa 20 de minute la oala sub presiune. Baconul se călește cu ciupercile, apoi se condimentează, se stinge cu coniac și se mai lasă puțin la foc până ce alcoolul se evaporă. Se adaugă apoi apa și se pune la fiert împreună cu jumătate din cantitatea de năut. Cealaltă jumătate din cantitatea de năut, împreună cu smântâna, se pasează cu blenderul și se adaugă în supă. La final, se adaugă și pătrunjelul și mărarul.

Timp total: 15 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu usturoi

Supa cremă de ciuperci cu usturoi este considerată un adevărat medicament pentru organism. Pe lângă faptul că este printre cele mai delicioase rețete de supă cremă de ciuperci, aroma de usturoi îi potențează gustul. Este un preparat sănătos și rapid pe care trebuie să îl încerci și tu! 

Supa crema de ciuperci cu usturoi: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu usturoi ai nevoie de ingrediente ca:

400 gr ciuperci Champignon

2-3 căpățâni de usturoi

1 țelină mică

2 cartofi roșii medii

1 morcov mare

1 legătură de pătrunjel

1 păstârnac mare

1 ceapă medie

1 ardei gras verde

1 gogoșar mic

cimbru verde

200 ml smântână lichidă

sare și piper după gust

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu usturoi – etape de pregatire

Se curăță și se spală bine cartofii, țelina, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul, ceapa, ardeiul gras și gogoșarul. Se pun legumele la fiert întregi într-o oală mare, în aproximativ doi litri de apă. Când apa începe să fiarbă, se acoperă oala cu un capac și se lasă la foc potrivit pentru aproximativ o jumătate de oră. Cât timp legumele fierb, se șterg bine ciupercile și se feliază. Se păstrează 1-2 ciuperci tăiate felii pentru etapa finală de preparare a supei. Usturoiul se curăță de coajă. După ce au fiert legumele, se lasă în oală numai cartofii și țelina. Rădăcinoasele scoase se pot folosi pentru a pregăti alte feluri de mâncare. Se adaugă apoi în supă cățeii de usturoi, ciupercile feliate și legătura de cimbru. 

Se lasă să clocotească vreme de 10 minute, apoi se reintroduc în oală ardeiul gras, gogoșarul și ceapa. Se asezonează totul cu sare și piper. Se adaugă și smântâna, și se mai lasă să dea un clocot. Se ia oala de pe foc și, utilizând mixerul, se transformă totul într-o pastă cremoasă. Se potrivește gustul final de sare și piper, se adaugă acum și ciupercile feliate rămase și se mai fierbe totul 3-4 minute. Supa se servește fierbinte. Pentru un plus de savoare, pregătește supa cremă de ciuperci cu usturoi cu ajutorul robotul de gătit Thermomix, folosind ingrediente și cantitățile specificate în meniu.

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu praz

Supa cremă de ciuperci cu praz este, dacă vreți, varianta oltenească a rețetei, dat fiind că se folosește prazul, leguma celebră în Oltenia, consumată în toată România. Prazul este și o sursă bogată de antioxidanți, are un conținut scăzut de calorii și este bogat în substanțe nutritive. Iată cum prepari supa cremă de ciuperci cu praz.

Supa crema de ciuperci cu praz: Ingrediente

Iată care sunt ingredientele necesare pentru această rețetă de supă:

1 kg de ciuperci Champignon

o mână de ciuperci uscate

un fir de praz

un cartof

o legătură de ceapă verde

puțin ardei iute

400 gr smântână pentru gătit

50 gr de unt

200 ml vin alb

ulei de măsline

cimbru

sare și piper proaspăt

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu praz – etape de pregatire

Mai întâi se aleg 10-12 ciuperci mai mici, se feliază și se rumenesc în unt împreună cu partea verde de la 2 fire de usturoi, plus puțin ardei iute tocat mărunt. Se sărează la final, în așa fel încât ciupercile să nu își lase zeama în timpul gătirii, scopul fiind de a rumeni feliuțele de ciuperci. Se scot și se lasă la o parte. Se călește apoi restul ciupercilor în ulei de măsline și unt, împreună cu ceapa verde, usturoiul și prazul. 

Se adaugă vinul alb și cimbrul, se condimentează cu sare și piper și se lasă până se evaporă alcoolul. Se adaugă și ciupercile uscate când se pune vinul. Se adaugă un litru de apă, se adaugă și un cartof curățat și tăiat feliuțe. Supa se lasă pe foc mic, acoperită, până ce legumele sunt fierte. Se oprește focul și se pasează cu blenderul, după care se adaugă smântâna. Se mai condimentează după gust și se mai pune pe foc supa preț de câteva minute.

Timp total: 35 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu caju

Supa cremă de ciuperci cu caju este ideală pentru cei care ocolesc consumul de carne. Pe deasupra, este o supă gustoasă și foarte hrănitoare. Nucile caju au multe vitamine și mențin senzația de sațietate. Iată cum prepari delicioasa supă cremă de ciuperci cu caju!

Supa crema de ciuperci cu caju: Ingrediente

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:

500 gr ciuperci pleurotus

200 gr caju

2 cepe

2 morcovi

1 rădăcină de țelină

1 rădăcină de păstârnac

1 linguriță de sare de mare

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu caju – etape de pregatire

Morcovul se curăță, se taie rondele și se pune într-o oală cu apă rece. Se adaugă apoi păstârnacul și țelina tăiate bastonașe, se adaugă ceapa întreagă, curățată, ciupercile tăiate felii, sarea și se fierb toate la foc potrivit. Când legumele sunt fierte, se ia cam o jumătate de litru de supă și se lasă la rece. Când s-a răcit, se pune supa în blender, se adaugă și cepele fierte și nucile cau, se mixează până ce se obține un lapte care se adaugă apoi peste celelalte legume. Se mai lasă la clocotit, după care se stinge focul. Pentru a prepara cea mai bună supă cremă de ciuperci cu caju, folosește-te de Thermomix, utilizând ingredientele și cantitățile indicate în rețetar!

Timp total: 30 minute

Număr de porții: 4

Supa crema de ciuperci cu parmezan

Supa cremă de ciuperci cu parmezan este o rețetă simplă, înnobilată de gustul parmezanului ras, specialitatea italienească de cașcaval adorată de români și nelipsită din preprate precum paste sau pizza. Adăugat în supa cremă de ciuperci, parmezanul va da o aromă intensă. Deoarece este foarte sățios, cantitatea de parmezan pe care trebuie să o folosești este foarte mică. Iată cum prepari gustoasa supă cremă de ciuperci cu parmezan!

Supa crema de ciuperci cu parmezan: Ingrediente

Pentru a prepara supa cremă de ciuperci cu parmezan ai nevoie de următoarele ingrediente:

700 grame ciuperci

3 cepe

200 ml smântână pentru gătit

300 ml de lapte dulce

500 ml supă de carne

sare și piper

ulei

un cartof fiert

fâșii de parmezan

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu parmezan – etape de pregatire

Mai întâi se călește puțin ceapa, iar când devine ușor sticloasă, se adaugă ciupercile tocate. Se lasă să se călească și ele, la foc mediu. Se adaugă apoi supa de pui și se lasă să clocotească vreme de zece minute. Se adaugă cartoful fiert, sarea și piperul, dar și smântâna pentru gătit. După câteva clocote, se ia supa de pe foc și se mixează. Se adaugă laptele fiert și se servește alături de fâșiile de parmezan.

Timp total: 25 minute

Număr de porții: 5

Valorile nutritionale ale supei crema de ciuperci

Supa cremă de ciuperci este una ușoară pentru dietă, în funcție de modul de preparare. Supă cremă de ciuperci calorii – 79 de calorii la 100 grame de supă, adică 4% din totalul necesarului zilnic. 

Supa cremă de ciuperci nu conține colesterol și are 5,3 grame grăsime. De asemenea, o sută de grame de supă cremă de ciuperci conține 6,8 grame de carbohidrați și 1,35 grame de proteine. În plus, supa cremă de ciuperci conține și câteva vitamine importante precum vitamina A (8 mg), Vitamina B-9 (2 mg) și vitamina K (19,6 micrograme). Nu în ultimul rând, mineralele esențiale prezente în supa cremă de ciuperci sunt: sodiu (691 mg), potasiu (64 mg) și fosfor (24 mg).

Supa crema de ciuperci: Indicatii de servire

La fel ca toate supele cremă de legume, supa cremă de ciuperci se poate servi cu aproape orice te-ai gândi: cu crutoane de pâine, brânză rasă, semințe prăjite. Se servește fierbinte și este ideală atât în zilele reci, cât și în cele toride. Este perfectă pentru o cină ușoară sau ca fel principal în orice meniu.

Recomandari si sfaturi pentru o supa crema de ciuperci perfecta

Supa cremă de ciuperci este un preparat simplu, însă poți ține cont de anumite sfaturi pentru ca aceasta să iasă perfect. Un prim sfat ar fi să ștergi ciupercile cu o cârpă curată și umedă pentru a îndepărta murdăria de pe ele. Ciupercile absorb ușor apa, așadar ar fi bine să eviți spălarea lor sub jetul de apă.

Pentru un plus de gust, sotează ciupercile tăiate cu ceapa și usturoiul. Este un pas esențial pentru ca supa să iasă delicioasă și condimentată. De asemenea, pentru ca supa să se îngroașe, adaugă puțină făină sau amidon de porumb. Aceste ingrediente servesc ca înlocuitor al smântânii.

Descopera care sunt beneficiile ciupercilor

Ciupercile sunt considerate superalimente datorită conțintului bogat în proteine și vitamine, fiind un substitut de nădejde pentru carne. Ele pot fi consumate în salate, supe, dar nu numai, iar anumite specii sunt considerate a fi o delicatesă. Ciupercile conțin apă și fibre, fiind potrivite pentru persoanele care doresc să slăbească. Prin conținutul ridicat de zinc și vitamina B, ciupercile previn anxietatea și oboseala și reduc senzația de oboseală. 

Sunt bogate în vitaminele din complexul B, implicate în creșterea și dezvoltarea celulelor și în modul de funcționare al creierului. Ciupercile conțin și vitamina D, care fixează calciul în sistemul osos, prevenind osteoporoza, anumite tipuri de cancer, diabetul zaharat, bolile inflamatorii intestinale și tulburările cardiovasculare. În plus, ciupercile sunt excelente pentru digestie și protejează sistemul imunitar.

Cum se prepara supa crema de ciuperci cu Thermomix?

Pentru a prepara o supă cremă de ciuperci perfectă trebuie să utilizezi Thermomix. Este nevoie doar de 20 minute timp total pentru ca 4 porții de supă să fie gata de servit. Ca să utilizezi Thermomix trebuie să respecți indicațiile privind ingredientele și cantitățile necesare. Nu trebuie decât să introduci ingredientele în bolul de mixare și să setezi viteza necesară.

 Ca și ingrediente, poți folosi pentru supa cremă de ciuperci următoarele: 400 gr ciuperci champignon, 200 g de lapte, 1 cub de concentrat vegetal, 50 gr făină, o jumătate de linguriță de sare, 50 g făină, un sfert de linguriță de sare, 50 gr frișcă lichidă, 4 fire de pătrunjel proaspăt și, opțional, 40 grame de brânză.  

Pune toate ingredientele în afară de ciuperci și pătrunjel în bol și încălzește 8 minute/100 grade C/treapta 2. Adaugă ciupercile prin orifciul capacului în fiertură și mai lasă să fiarbă 4 minute/100 grade C/ treapta 2. Poftă bună!