Retete de drob pe care trebuie sa le incerci: drob de miel traditional, drob de pui, drob vegetarian si multe altele

Bună, eu sunt Laura, iar dacă ai ajuns pe blogul meu înseamnă două lucruri – ori ești pasionat de gătit, ori, în tumultul pregătirilor pentru Paște cauți o rețetă ușoară, rapidă și sigură pentru tradiționalul drob. Ai ajuns unde trebuie pentru că aici vei găsi atît rețete clasice de drob (cu miel, cu pui, cu ciuperci), gătite manual, în manieră tradițională, dar – și acum vine surpriza – și rețete de drob pregătite la Thermomix – mai repede (infinit mai rapid), mai sănătos și mai ingenios.

Dacă vrei să vezi ce este și cum funcționează Thermomix,

dă-mi un telefon la 0765337335 și pot veni la tine acasă pentru un demo.

Rămâi cu o masă gustoasă și, de ce nu, cu o mini-bucătărie care face tot ce face o maxi-bucătărie.

Am descoperit Thermomix cu ani în urmă și m-am transformat într-o pasionată a gătitului. Inițial, în anii 60, Thermomix era un mixer produs de compania Vorwek, în anii 70 a evoluat într-un robot de bucătărie capabil să gătească și simultan să amestece și supe creme, ceea ce era destul de revoluționar pentru acea decadă. În prezent, Thermomix a ajuns la al zecelea model, TM6, un produs autonom de gătit, confundat adeseori fie cu o oală sub presiune, fie cu un robot de bucătărie. În realitate, ce face TM6 este să gătească cu o intervenție minimală din partea bucătarului. TM6 înseamnă un recipient controlat electronic, integrat smart cu o bibliotecă imensă de rețete, cu capacitate de a seta temperaturi de la 37 și 120 de grade, un timer, un cântar încorporat și o mulțime de accesorii pentru mixat, tăiat, mărunțit, feliat – practic, pentru toate acțiunile necesare gătitului. TM6 încorporează funcțiile a 22 de aparate de bucătărie.

Daaar, gata cu vorba, să trecem la treabă. Azi, drob. Pe coloana din stânga vei găsi rețeta clasică, cu ingrediente și pași de gătit. În partea dreapta, rețeta pe care eu însămi am realizat-o la Thermomix.

Drobul este un preparat tradițional românesc, mai ales dacă vorbim despre cel de miel, fiind un preparat aflat în centrul atenției mai ales la masa de Paști. În mod tradițional, credincioșii jertfesc un miel care simbolizează jertfa lui Iisus Hristos pentru omenire, iar din acel miel se realizează majoritatea preparatelor de la masa de Paști, alături de ouăle roșii. Drobul de miel românesc are corespondente în întreaga lume, cel mai cunoscut fiind haggis-ul scoțian. Nici haggis-ul, nici drobul nu pot fi gătite în Statele Unite ale Americii, unde plămânii de oaie nu pot fi importați sau consumați. 

Alan Davidson, istoric specializat în gastronomie, atestă că primele mențiuni cu privire la preparatele asemănătoare drobului apar la romani și celți, după care la popoarele scandinave, unde poartă numele de hoggva – de aici este preluată versiunea scoțiană a preparatului.

Tipul de rețetă: Aperitiv


Drob de miel – reteta clasica

Drob de miel – Ingrediente:

organe de miel

6 ouă crude

4 linguri de ulei

4 legături de usturoi verde

3 ouă fierte tari

2 legături de pătrunjel

2 legături de mărar

sare

organe de miel

6 ouă crude

4 linguri de ulei

4 legături de usturoi verde

3 ouă fierte tari

2 legături de pătrunjel

2 legături de mărar

sare

piper

Drob de miel – reteta la Thermomix

Drob de miel – Ingrediente:

Pentru că nu suntem fani carne de miel, deocamdată, nu am încercat drob de miel la Thermomix.

Dar sunt mereu gata de provocări.

Dacă ești curios, pot veni la tine acasă pentru un demo și putem găti împreună drob de miel la Thermomix.

Dă-mi un telefon la 0765337335 pentru un demo.

Rămâi cu o masă gustoasă și, de ce nu, cu o mini-bucătărie care face tot ce face o maxi-bucătărie.


Cum se prepara drobul de miel traditional

Pentru început, se curăță organele de miel de orice urmă de sânge și grăsime și se înlătură cartilagiile (dacă există). Organele sunt spălate în câteva ape reci, iar rinichii trebuie ținuți pentru câteva ore în oțet, pentru a elimina mirosul neplăcut. Organele se fierb apoi în apă rece pentru aproximativ 40 de minute și sunt tocate mărunt la cuțit. Se călesc bine ceapa verde și usturoiul cu ulei, după care se adaugă peste organele tăiate anterior. Peste amestecul obținut se adaugă condimentele, verdețurile și ouăle bătute, alături de sare și piper după gust. 

Drob de miel cu prapur

Prapurul sau prapurele este membrana care îmbracă organele interne ale mielului și se folosește de cele mai multe ori pentru a înveli drobul. Prapurul trebuie scurs de apă și întins foarte bine, astfel încât să tapetăm interiorul formei de copt în care vom pune compoziția. 

Dacă facem drob de miel cu prapur nu e necesar să mai ungem forma cu unt, pentru că prapurele lasă suficient de multă grăsime. După ce punem amestecul de drob peste prapure, nivelăm totul cu o spatulă și tragem deasupra marginile de prapur care erau lăsăte peste pereții formei de copt.

Drob de miel fara prapur

Dacă nu avem sau nu vrem să folosim prapur pentru drobul de miel, putem face rețeta și fără. Singurul aspect care se schimbă este faptul că tava în care coacem drobul trebuie tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin unt sau ulei.

Gatirea drobului

Drobul de miel se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (și unsă în prealabil cu unt, dacă nu este folosit prapur), iar de cele mai multe ori se adaugă ouă fierte în interiorul drobului pentru aspect. 

Drobul trebuie lăsat la cuptor până este ferm și rumenit în totalitate, iar cuptorul trebuie preîncins la 180C cu ventilație (sau treaptă medie spre înaltă în cazul cuptoarelor cu gaz); coacerea drobului durează aproximativ 50 de minute. Iar înainte de servire trebuie lăsat la răcit câteva ore, pentru a se tăia uniform și pentru a nu se sfărâma.

Timp total de preparare: 1 oră și 30 min

Cum se prepara drobul de miel la ThermomixDrob de pui (mozaic)

Drob de pui – Ingrediente:

Ingredientele pentru drobul de piept de pui: 

800g piept de pui dezosat

4 fire de ceapă verde

3 fire de usturoi verde

mărar

pătrunjel verde

2 linguri de pesmet

3 ouă fierte

4 ouă crude

sare

piper

Ingredientele pentru drobul de pui mozaic: 

500g ficat de pui

6 ouă fierte

8 ouă crude

1 legătură de ceapă verde

1 legătură usturoi verde

1 legătură mărar

1 legătură pătrunjel

sare

piper


Cum se prepara drobul de pui

Rețeta de drob din pui respectă în totalitate rețeta tradițională, ingredientele fiind aceleași, în afară de tipul de carne folosită. Drobul de pui poate fi realizat exclusiv din piept de pui, o rețetă ideală pentru copiii, dar poate fi și realizat din ficat de pui, alături de inimi și pipote. 

Drob din ficat de pui (+ pipote si inimi)

În cazul drobului din ficat, începem prin a toca mărunt frunzele de ceapă, usturoiul, mărarul și pătrunjelul. Între timp, cântărim cantitatea de ficat de care avem nevoie, după care îl fierbem, iar după ce s-a răcit complet, îl tăiem în cubulețe. 

Opțional, ficatul de pui poate fi înnăbușit în ulei. Fierbem ouăle, le curățăm și le tăiem în cubulețe, după care le adăugăm peste verdețuri, în bol. Batem ouăle și le punem peste celelalte ingrediente și asezonăm cu sare și piper, după gust. 


Drob din piept de pui

Dacă alegem să preparăm drob din piept de pui, spălăm bine pieptul și îl fierbem în apă rece cu sare. După ce se răcește complet, tăiem pieptul de pui în cubulețe; tocăm verdețurile și amestecăm carnea cu ouăle fierte, cele crude, cu pesmetul și verdeața tocată. La fel ca la celelalte tipuri de drob, se asezonează după gust cu sare și piper. 


Gatirea drobului

Punem amestecul de drob într-o tavă de chec, unsă în prealabil cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt. Indiferent dacă facem drob din piept de pui sau din ficat, coacem la 180 grade Celsius pentru 20 – 25 minute, până ce drobul este rumenit frumos și uniform. 

E important să nu îl lăsăm mai mult decât trebuie, pentru că devine foarte uscat; drobul poate fi feliat după ce se răcește complet, ca să nu se sfărâme, alături de sos de hrean și smântănă.

TImp de preparare: 1 oră și 30 min

Drob de pui la Thermomix

Drob de pui la Thermomix – ingrediente

Aluat:
500 g făină
100 g ulei de măsline
200 g apă minerală
5 g sare

Compoziție:
1 kg inimi si pipote de pui
1 kg ficat de pui
200 g ceapă veche
200 g ceapă verde
50 g usturoi verde
150 g pătrunjel și mărar verde
4 ouă
Sare
Piper
100 g ulei de floarea soarelui.


Cum se prepara drobul de pui la Thermomix

Pentru aluat


Puneți în bol toate ingredientele pentru aluat și mixați 2 min/viteza spic.

Puneți aluatul într-un bol și lăsați 30 minute la rece.


Pentru compoziție

Puneți în bol pipotele și inimile, 800 g apa și fierbeți 35 min/100 g/viteza 1/antiorar.
Vărsați apa cu ajutorul siteii și tocați pipotele 8 secunde/ viteza 6 și apoi transferați pipotele într-un vas să se răcească.


Puneți în bol ficatul și 50 g de ulei și înăbușiti 10 minute/100 grade/viteza 1/antiorar.
Scurgeți bine apa și apoi tocați 3 secunde/viteza 4, apoi transferați peste pipote.

Puneți în bol ceapa uscată și tocați 5 secunde/viteza 5.

Adăugați 50 g ulei și sotați 3 minute/100 g/viteza 1.
Adăugați ceapa verde și usturoiul verde tocate si sotati împreuna 3 min/100 grade/viteza 1.
Răsturnați peste pipote și ficat. Adăugați și verdeața tocată, ouăle, sarea și piperul și încorporați cu ajutorul unei linguri.

Pe blatul de lucru

Întindeți o foaie rotundă perfect din 1/2 de
aluat. Adăugați compoziția de drob.

Formați o a doua foaie rotundă de aluat și adaugati peste compozitie.Sigilați bine de jur împrejur. Fixați în mijloc un pahar și apoi tăiați în formă de floare (toate acestea direct pe tava tapetată cu hârtie de copt).
Întoarceți fiecare petală și fixați pe tava. Ungeți floarea obținută cu un gălbenuș bătut cu puțină apă și presărați susan sau mac.

Coaceți cca 35 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade!
***Eu am făcut de această dată o floare mai mică din aluat și restul compoziției am făcut un drob clasic (în tava de chec)

TImp de preparare: 1 oră și 18 min


Drob de pui cu ciuperci – reteta simpla

Drobul de pui cu ciuperci este un preparat mult mai lejer decât drobul de miel, având mult mai puțină grăsime și o textură digerabilă, ușoară, cu un gust savuros, numai bun de încorporat în masa de Paști. 

Drob de pui cu ciuperci – Ingrediente:

3 ouă, dintre care unul crud și două fierte;

100g slăninuță de porc;

300g ficăței de pui;

150g de piept de pui, dezosat, fără piele;

100g ciuperci;

10 felii de bacon; 

100g unt;

1 legătură de ceapă verde;

½ pahar de vin alb sec;

1 ceapă;

1 legătură de pătrunjel;

1 legătură de mărar;

1 lingură de ulei de floarea soarelui;

1 lingură de sare;

un vârf de piper.

Cum se prepara drobul de pui cu ciuperci

Pentru început, spălăm și curățăm ficățeii ca să ne asigurăm că respectăm cantitățile. Îi punem într-un bol cu lapte cât să îi acopere în întregime și îi lăsăm la odihnit pentru jumătate de oră. Între timp, spălăm și tăiem cubulețe pieptul de pui, iar slănina o tăiem în fâșiuțe subțiri. 

Curățăm, spălăm și tăiem ceapa verde și ciupercuțele. Sotăm slăninuța și ceapa verde pentru 3 minute, după care adăugăm pieptul de pui; nu trebuie să fie gătite în întregime, pentru că se vor coace și în cuptor. Tăiem și punem la călit ceapa, peste care adăugăm ficățeii scurși bine de lapte și ciupercile și le sotăm la foc mediu. Opțional, adăugăm o jumătate de pahar de vin alb sec pentru savoare, dar și verdețurile mai sus enumerate. Odată luat amestecul de pe foc, îl lăsăm la răcorit pentru câteva minute, după care îl tocăm la mașina de tocat. 

Gatirea drobului

Ungem pe interior tava de copt cu unt și tapetăm forma cu felii subțiri de bacon, peste care adăugăm umplutura. Când un sfert din vas este umplut, adăugăm ouăle fierte tari și nivelăm și restul de umplutură. Coacem la cuptor circa 40 de minute, după care îl lăsăm la răcit, iar după câteva ore putem felia în siguranță drobul, fără ca acesta să se fărâmițeze.

Timp total de preparare: 1 h 45 min

Drob de pui cu ciuperci – rețeta la Thermomix

Rețeta la Thermomix îmi aparține. Suntem fani ciuperci și am considerat că e celmai bun mod prin care putem onoira spiritul Paștelui dar împacă și…gusturile familiei. Ce îmi place cel mai mult este că atunci cînd gătesc la Thermomix câștig nu numai timp dar optimizez foarte mult și costurile aferente preparatelor. Într-o gospodărie în care se gătește doar la Thermomix, costurile cu mâncarea pot scădea până la 60%.

Drob de pui cu ciuperci – Ingrediente

Aluat:
500 g făină
100 g ulei de măsline
200 g apă minerală
5 g sare


Drob:
1000 g pipote și inimi pui
1000 g ficat de pui
6 oua
80-100g ceapa verde (o legătura)
80-100 g usturoi verde (o legătura)
15 g mărar verde
15 g pătrunjel verde
500 g ciuperci proaspete
800 g apa
1 lingurița de sare
1/2 lingurița piper


Decor:

1 gălbenuș și susan negru

Cum se prepara drobul de pui cu ciuperci

  1. Puneți în bol ingredientele pentru aluat și frământați 2 min/ viteza spic;
  2. Scoateți aluatul din bol, împărțiți-l în 2 bile de aluat (una mai mică și una mai mare), puneți în folie alimentară și lăsați să se odihnească în frigider.
  3. Puneți în bolul curat inimile și pipotele plus apa, puțină sare și 3 linguri de ulei. Montați vasul Varoma în care asezați ficatul.
  4. Fixați 15 min/ temperatura Varoma/ viteza 1 antiorar și apoi luați spuma produse în bol, îndepărtând Varoma.
  5. Continuați fierberea încă 25 min/temperatura Varoma/ viteza 1- sens antiorar. ***Mai puteți verifica spumarea și îndepărtați-o.
  6. Puneți într-o tigaie ciupercile tăiate cuburi mari și 10 linguri de ulei de măsline și căliți-le pentru a le elimina apa și apoi puneți-le într-un bol mare. În același bol, adaugați ceapa și usturoiul verde, dar tocate de mâna. Puneți în castronul cu ciupercile și ceapa ficatul din Varoma, apoi strecurați inimile și pipotele scurse (folosind ca sita coșul de înăbușire), apoi adăugați-le în castronul pus de-o parte. Clătiți bolul și ștergeți-l ușor cu un șervet pentru a-l usca. Adăugați în bol pătrunjelul și mărarul și tocați 7 secunde/viteza 6;
  7. Adăugați jumătate din amestecul dat de-o parte (inimi, pipote, ficat, ciuperci, ceapă, usturoi) și mixați 10 secunde / viteza 4 apoi răsturnat într-un bol, pentru a obține un mix mai păstos care leagă. Puneți în bol cealaltă jumătate date de-o parte și mixați 5 secunde/viteza 3.5, pentru a rămâne bucăți mai mari.
  8. În acest moment aveți toată compoziția într-un castron la care adăugați sarea și piperul. În bolul încă murdar puneți ouăle și bateți 5 secunde/viteza 5, adăugați-le peste celelalte și încorporați-le amestecând ușor cu o lingură. Pe blatul de lucru întindeți o foaie cu care să tapetați o formă de tort, cu tot cu laterale, puneți compoziția de drob și nivelați cu lingura. Întindeti pe blat și a doua foaie pe care o aplicați peste drob. Capetele libere ale aluatului le lipiți cu degetele și le răsuciți pentru un decor coroană. Ungeți cu gălbenușul și presărați susanul negru, apoi coaceti in cuptorul preîncălzit la 180 grade cca 45 min.

Timp total de preparare: 1 h 30 min


Drob de pui si miel

Drobul de pui și miel este rețeta ideală care îmbină atât gustul savuros al mielului, cât și lejeritatea cărnii de pui. 

Drob din carne de pui si miel – Ingrediente:

măruntaie de miel – plâmân, ficat, inimă, rinichi;

ficat de pui;

ceapă verde;

mărar;

pătrunjel;

sare;

piper;

4 ouă.

Cum se prepara drobul din carne de pui si de miel

Ficatul de pui și măruntaiele de miel se spală, se curăță și se pun la fiert, după care sunt tocate mărunt – pot fi date și prin mașina de tocat, pentru un procedeu mai ușor. Tocăm mărunt ceapa și usturoiul, după care le călim în ulei și adăugăm și verdețurile. Amestecăm cu ajutorul Thermomix toate componentele împreună și adăugăm condimente după gust: sare, piper, cimbru; adăugăm și cele trei ouă întregi. 

Gatirea drobului

Ungem tava de copt cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt, după care adăugăm un strat din compoziție, alături de ouăle fierte tari. Completăm cu restul de amestec și nivelăm, după care dăm tava la cuptorul preîncălzit timp de 50 – 60 de minute. Îl lăsăm până se rumește frumos, însă nu mai mult de atât, pentru ca rezultatul final să nu fie prea uscat. 


Drob de pui și miel la Thermomix

Pentru că nu suntem fani carne de miel, deocamdată, nu am încercat drob de miel și pui la Thermomix.

Dar sunt mereu gata de provocări.

Dacă ești curios, pot veni la tine acasă pentru un demo și putem găti împreună drob de miel și pui la Thermomix.

Dă-mi un telefon la 0765337335 pentru un demo.

Rămâi cu o masă gustoasă și, de ce nu, cu o mini-bucătărie care face tot ce face o maxi-bucătărie.

Drob din carne de porc (maruntaie)

Drobul din măruntaie de carne de porc este o rețetă la fel de ușor de realizat, însă care durează ceva mai mult decât în cazul drobului din carne de pui, de exemplu.

Drob din ficat de porc – Ingrediente:

700g ficat de porc

700g pulpă de porc

2l apă

sare

2 legături de pătrunjel

2 legături de leuștean

4 legături de ceapă verde

4 legături de usturoi verde

6 ouă crude 

6 ouă fierte tari

cimbru uscat

o linguriță de boia de ardei.


Cum se prepara drobul din maruntaie de porc

Punem carnea la fiert în aproximativ 2l de apă cu un vârf de sare și o fierbem până când este pătrunsă pe jumătate; între timp, pornim cuptorul pentru a se încălzi. Spălăm și tocăm verdețurile, ceapa și usturoiul, după care se pun alături de carnea fiartă pentru a fi mărunțite. Le transferăm într-un bol mare și amestecăm cu ouăle crude, boia de ardei, cu sare și cimbru uscat. 

Gatirea drobului din maruntaie de porc

Ungem tava cu unt sau ulei și o tapetăm cu hârtie de copt, după care punem un sfert din compoziție. Adăugăm ouăle fierte tari, curățate de coajă, și completăm cu celalaltă parte din compoziție. Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 50 – 60 de minute, până când amestecul este rumenit în totalitate. După ce s-a răcit complet, drobul poate fi feliat fără a se sfărâma. 

Timp total de preparare: 2h

Drob din carne de porc la Thermomix

Deocamdată, nu am încercat drob din carne de porc la Thermomix.

Dar sunt mereu gata de provocări.

Dacă ești curios, pot veni la tine acasă pentru un demo și îl putem găti împreună la Thermomix.

Dă-mi un telefon la 0765337335 pentru un demo.

Rămâi cu o masă gustoasă și, de ce nu, cu o mini-bucătărie care face tot ce face o maxi-bucătărie.


Drob din carne de vitel

Drobul din carne de vițel este o rețetă savuroasă și ușor de realizat, preparată din carne de vită, verdeață din abundență, ouă și ceapă, o alternativă gustoasă pentru cei care nu favorizează carnea de miel.

Drob din carne de vitel – Ingrediente:

300g plămân

1200g ficat

200g inimă

100g rinichi

1 morcov

4 cepe

busuioc

cimbru

sare

piper

verdeață.


Cum se prepara drobul din carne de vitel

Spălăm foarte bine organele de vițel și le punem la fiert în apă cu sare; între timp curățăm și tocăm ceapa și facem același lucru cu mărarul, pătrunjelul, morcovul și usturoiul. Pe cele din urmă le călim într-o tigaie încinsă timp de 7 minute. Peste carnea tocată adăugăm ceapa și usturoiul, alături de ouă și amestecăm foarte bine.

Gatirea drobului din maruntaie de porc

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt punem compoziția, o netezim și o ungem cu un ou (pot fi și două) care va ajuta la formarea frumoasă a crustei. Lăsăm să se coacă pentru 45 – 50 de minute, iar când crusta este complet aurie, putem scoate din cuptor; drobul poate fi încercat și cu o scobitură, ca în cazul prăjiturilor. 

Timp total de preparare: 1 h 20 min

Drob din carne de vitel la Thermomix

Deocamdată, nu am încercat nici drob de vițel la Thermomix.

Dar sunt mereu gata de provocări.

Dacă ești curios, pot veni la tine acasă pentru un demo și îl putem găti împreună la Thermomix.

Dă-mi un telefon la 0765337335 pentru un demo.

Rămâi cu o masă gustoasă și, de ce nu, cu o mini-bucătărie care face tot ce face o maxi-bucătărie.


Drob vegetarian (cu ciuperci, orez sau legume)

Rețeta de drob de legume este varianta ideală pentru vegetarieni, pentru cei care nu își doresc să consume carne, dar vor totuși să se bucure de bucatele tradiționale; la fel de bun și gustos este și pentru copii sau pentru cei cărora pur și simplu nu le place carnea. 

Drob vegetarian cu ciuperci – Ingrediente:

500g ciuperci champignon

500g ciuperci pleurotus

120g ceapă verde – 7 fire

70g usturoi verde – 4 fire

2 morcovi

sare și piper după gust

cimbru uscat, ½ linguriță

2 legături mari de pătrunjel

2 legături de mărar

50g făină de năut

3 ouă de țară (opționale, pot fi înlocuite cu trei lingurințe de semințe de in și 6 linguri de apă)

ulei de măsline

Cum se prepara drobul vegetarian

Curățăm și spălăm ciupercile champignon și pleurotus și le lăsăm la odihnit timp de 30 de minute; între timp, călim în uleiul de măsline ceapa verde proaspăt tocată, peste care adăugăm usturoiul tocat. Adăugăm și morovul ras, sarea și piperul. 

Mărunțim ciupercile, după care le adăugăm peste ceapă, usturoi și morcov; trecem amestecul printr-o strecurătoare. Odată răcită compoziția, adăugăm peste ea verdețurile și făina de năut (care poate fi făcută acasă, măcinând la robot năutul) și încorporăm și gălbenușurile. Separat, batem albușurile spumă cu sare și le adăugăm în castron la final.

Gatirea drobului

Așezăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul preîncălzit; lăsăm amestecul la copt la 180 grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute, după care îl lăsăm încă 30 minute, cu ușa de la cuptor deschisă și focul închis. Feliem drobul doar atunci când s-a răcit complet, pentru a nu se sfărâma. 

Timp total de preparare: 1 oră 15 minute

Drob vegetarian (cu ciuperci, orez sau legume la Thermomix)

Aluat:

500 g făină

100 g ulei de măsline

200 g apă minerală gazoasă

5 g sare fină

Compoziție:

600 g ciuperci proaspete

150 g morcov

100 g ceapă uscată

100 g ceapă verde

100 g usturoi verde

50 g pătrunjel verde

50 g mărar verde

50 g ulei de floarea soarelui

sare și piper

200 g bulgur

250 g apă

Cum se prepară drobul vegetarian la Thermomix

Puneți în bol făină, apă minerală, uleiul și 5 g sare și frământați 2 minute/viteza spic. Scoateți aluatul obținut în 2 folii  alimentare și formați 2 bile, apoi lăsați la frigider pentru 1/2 ora.

Compoziția: Puneți  bulgurul într-un bol cu 250 g apă și lăsați până absoarbe toată apa. Puneți în bol morcovul și ceapa veche și tocați 5 secunde/viteza 5,5. Adăugați 25 g ulei și sotați 3 minute/ 100 grade/viteza 1,6.

Adăugați ceapă verde și usturoiul, sare și piper și sotați încă 3 minute/100 grade/viteza 1. Apoi dați de-o parte.

În bolul necurățat puneți ciupercile și tocați 1 minut/viteza 4.5. Adăugați 25 g ulei și sotați 3 minute/100 grade/viteza 2,9.

Adăugați morcovul cu ceapă date de-o parte, bulgurul hidratat, verdeața tocată, sarea și piperul și încorporați 25 secunde/viteza 3.5.

Pe blatul de lucru formați o foaie și tapetați o tavă, apoi umpleți tavă cu compoziția obținută în bol. Repetați acest lucru și pentru a doua tavă. Decorați cu roșii cherry, ciuperci, susan sau ce vă este pe plac și apoi coaceți circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade.


Drob in foi de placinta

Drobul de miel sau de pui în foi de plăcintă este o rețetă simplă și savuroasă, care se coace în foi subțiri de plăcintă, de tip ștrudel; aluatul foietaj nu e potrivit pentru gătirea drobului, pentru că e prea gras, în timp ce foile de plăcinte păstrează drobul cremos și împiedică uscarea sa la coacere.

Drob de miel sau de pui in foi de placinta – ingrediente necesare

700g organe de miel (sau pui, în funcție de tipul de drob pe care ni-l dorim, rețeta și ingredientele rămân aceleași)

2 legături de ceapă verde

1 legătură de usturoi verde

3-4 linguri de ulei

2-3 ouă crude

1-2 felii de pâine înmuiate și stoarse

verdeață tocată – pătrunjel și mărar

5-6 foi subțiri de plăcintă


Cum se prepara drobul in foi de placinta

Tăiem ceapa și usturoiul în bucățele, iar organele le tăiem în cuburi suficient de mari, după care le sotăm împreună – întâi punem organele tari (inima, splina și plămânii), iar după 6 minute adăugăm ficatul și rinichii. Nu condimentăm organele de pe acum, pentru a nu le usca. După 8 minute de călire adăugăm și cozile de ceapă tocată și stingem focul. 

După ce s-a răcorit timp de o oră, tocăm amestecul și adăugăm și pâinea înmuiată și stoarsă, care va conferi cremozitate amestecului. În bolul cu pasta proaspăt tocată spargem cele 2-3 ouă și adăugăm verdeață, sare, piper și amestecăm totul foarte bine.

Gatirea drobului

Drobul în foi de plăcintă poate fi făcut foarte bine în formele de tort; astfel, luăm o foaie de plăcintă pe care o stropim cu puțin ulei și facem un teanc din 5 foi așezate astfel, pe care le mutăm în forma bine tapetată; e important să nu rupem foile de plăcintă. 

Forma de tort nu trebuie unsă în prealabil cu unt sau ulei. Umplem forma de tort cu amestecul de drob și nivelăm, iar apoi acoperim cu cea de-a 6 foaie de plăcintă, pusă în 4. Aducem apoi marginile de foi de plăcintă deasupra și le aranjăm, după care stropim cu ulei. Drobul trebuie copt în cuptorul preîncins, la 180 grade Celsius, timp de 45 – 50 minute; după 3 ore îl putem scoate pe un platou și felia, iar cel mai bine se consumă rece. 

Timp total de preparare: 1 oră 45 minute

Drob în foi de plăcinte la Thermomix

Deși mai sus poți găsi câteva rețete de drob în foi de plăcintă, eu sunt mereu gata de o provocare.

Pot veni la tine acasă pentru un demo și îl putem găti împreună la Thermomix.

Dă-mi un telefon la 0765337335 pentru un demo.

Call Now Button