Drob de pui in aluat la Thermomix!

Va propun o rețeta minunata de drob, dar preparat 100% cu minunatul meu ajutor!
Aluatul întregește aspectul de sărbătoare pentru drobul propus de mine și-l puteti utiliza la mai multe preparate!

Drob de pui cu ciuperci in aluat!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:


Aluat:


•500 g făina
•100 g ulei de Masline
•200 g apa minerală
•5 g sare


Umplutura:


•1000 g pipote și inimi pui
•1000 g ficat de pui
•6 oua
•80-100g ceapa verde (o legătura)
•80-100 g usturoi verde (o legătura)
•15 g mărar verde
•15 g pătrunjel verde
•500 g ciuperci proaspete
•800 g apa
•1 lingurița de sare
•1/2 lingurița piper
Decor:
•1 galbenus
• susan negru


Modul de preparare

  1. Puneti in bol Ingredientele pentru aluat și frământați 2 min/ viteza spic;
  2. Scoateri aluatul din bol, împărțiri-in 2 bile de aluat (una mai mică și una mai mare), Puneti in folie alimentara și lăsați sa se odihneasca in frigider.
  3. Puneti in bolul curat inimile și pipotele plus apa, putina sare și 3 linguri de ulei. Montati vasul Varoma in care Asezati ficatul;
  4. Fixați 15 min/ temperatura Varoma/ viteza 1 antiorar și apoi luați spuma produse in bol (îndepărtând Varoma;
  5. Continuați fierberea încă 25 min/temperatura Varoma/ viteza 1- sens antiorar. ***Mai puteti verifica spumarea și îndepărtați-o.
  6. Puneti intr-o tigaie ciupercile tăiate cuburi mari și 10 linguri de ulei de maaline și căliți-le pentru a le elimina apa și apoi Puneti-le intr-un bol mare. In același bol Adaugati ceapa și usturoiul verde ,dar tocare de mâna.
    7.Puneti in castronul cu ciupercile și ceapa ficatul din Varoma, apoi strecurați inimile și pipotele scurse (folosind ca sita coșul de înăbușire), apoi Adaugati-le in castronul pus de-o parte;
  7. Clătite bolul și ștergeți-l ușor cu un șervet Pt a-l usca.
  8. Adaugati in bol pătrunjelul și marfarul și tocati 7 sec/vit 6;
  9. Adaugati jumătate din amestecul dat de-o parte ( inimi,pipote ficat,ciuperci, ceapa, usturoi) și mixati
    10 sec / viteza 4 apoi răsturnat intr-un bol. ( pentru a obține un mix mai pastos care leagă)
    11.Puneti in bol cealaltă jumătate date de-o parte și mixați 5 sec/viteza 3.5 (Pentru a rămâne bucăți mai mari)
  10. In acest moment aveți toată compoziția intr-un castron la care Adaugati sarea și piperul.
  11. In bolul încă murdar Puneti ouăle și bateți 5 sec/vit 5 ,Adaugati-le peste celelalte și încorporați-le amestecând ușor cu o lingura.
  12. Pe blatul de lucru întindeti o foaie cu care sa tapetați o forma de tort (cu tot cu laterale), Puneti compoziția de drob și nivelați cu lingura.
  13. Întindeti pe blat și a doua foaie pe care o aplicați peste drob.
  14. Capetele libere ale aluatului le lipiți cu degetele și le răsuciți pentru un decor coroana.
  15. Ungeți cu gălbenușul și presărați susanul negru, apoi Coaceti in cuptorul preîncălzit la 180 grade cca 45 min.
    ***Daca folosiți o tava mai mică puteti injumatati toate Ingredientele!
    ***Tava in care am pregătit eu are 26 cm diametru și a ieșit un drob mare.
    Pofta buna!