Drob de pui in aluat forma floare la Thermomix!

De ce sa nu ne jucam cu preparatele pentru a ne fi pe plac și vizual? Thermomix face minuni si noi îl ajutam puțin cu …imaginația!
Pentru cine-și dorește rețeta noastră v-o recomandam cu drag!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:


Aluat:


•500 g faina
•100 g ulei de măsline
•200 g apa minerală
•5 g sare


Compozitie:


•1 kg inimi si pipote de pui
•1 kg ficat de pui
•200 g ceapa veche
•200 g ceapa verde
•50 g usturoi verde
•150 g pătrunjel și mărar verde
•4 oua
•Sare
•Piper
•100 g ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare:

  1. Puneti in bol toate Ingredientele Pt aluat și mixati 2 min/viteza spic.
  2. Puneti aluatul intr-un bol și lăsați 30 min la rece.
    Compozitia:
  3. Puneti in bol pipotele și inimile,800 g apa și fierbeți 35 min/100 g/vit 1/antiorar.
  4. Varsati apa cu ajutorul siteii și tocati pipotele 8 sec/ vit 6 și apoi transferați pipotele intr-un vas sa se răcească.
  5. Puneti in bol ficatul și 50 g de ulei și înăbușiti 10 min/100 grade/vit 1/abtiorat.
  6. Scurgeti bine apa și apoi tocati 3 sec/viteza 4, apoi transferați peste pipote.
  7. Puneti in bol ceapa uscata și tocati 5 sec/vit 5, Adaugati 50 g ulei și sotati 3 min/100 g/vit 1
  8. Adaugati ceapa verde și usturoiul verde tocate si sotati împreuna 3 min/100 grade/vit 1.
  9. Rasturnati peste pipote și ficat, Adaugati și verdeata tocata, ouăle,sarea și piperul și încorporați cu ajutorul unei linguri.
  10. Pe blatul de lucru Intindeti o foaie rotundă perfect din 1/2 de
    aluat, Adaugati compozitia de drob. Formați o a doua foaie rotundă de aluat și Adaugati peste compozitie.Sigilati bine de jur împrejur.
    Fixați in mijloc un pahar și apoi tăiați in forma de floare ( toate acestea direct pe tava tapetata cu hârtie de copt).
    Întoarceți fiecare petală și fixați pe tava.
    Ungeți floarea obținută cu un galbenus bătut cu putina apa și presărați susan sau mac!
    Coaceti cca 35 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade!
    ***Eu am făcut de aceasta data o floare mai mică din aluat și restul compoziției am făcut un drob clasic (in tava de chec).
    Pofta buna!