Nu sunt o iubitoare a mâncărurilor tradiționale, dar am găsit secretul si am preparat rapid o tocănița extraordinara ce m-a fascinat și v-o recomand cu drag.
Cartofii rămân intregi și au un gust deosebit preparati in aburul degajat de prepararea sosului cu carne!
Sunt convinsă ca o veți aprecia!
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
•1 cățel de usturoi
•100 g ceapa
•300 g carne de vita cuburi
•350 g rosii
•200 g suc de rosii
•2 ardei capia rosu( cca 200 g)
•500 g cartofi
•30 g ulei de Masline
•1 lingurița zahăr
•1 lingurița sare
1/2 lingurița piper
•100 g vin roșu
•2 lingurite boia dulce
•30 g făina
•150 g apa
Mod de preparare:
- Puneti in bol usturoiul și ceapa bucăți și tocati 5 sec/viteza 5;
2.Adaugati uleiul și sotati 3 min/120 grade/ viteza 1; - Adaugati carnea scursa bine pe un șervet de hârtie și sotati 5 min/ 120 grade/viteza lingura-sens antiorar;
- Adaugati zaharul, sucul de rosii, roșiile tăiate bucăți, vinul, sarea,piperul,boiaua și 1 ardei tăiat bucatele , apoi montati vasul Varoma pe capac și Adaugati cartofii tăiați in 4 sau in 6( pe lung) și presărați putina sare) și apoi gatiti 40 min/ 100 grade/viteza 1-antiorar;
- Îndepărtați vasul Varoma lăsând acoperiți cartofii;
- Puneti un bol pe capac și cântăriți făina și apa și omogenizați cu o lingura, apoi Adaugati peste compoziția din bol. Adaugati și celălat ardei tăiat feliute subțiri și gatiti 15 min/ 100 grade/sens antiorar -viteza 1 apoi Adaugati cartofii și lăsați acoperit bolul ca gusturile sa se întrepătrundă.
- Răsturnați Tocana intr-un vas și serviți cu salata sau murături.
Pofta buna!????













