Cheescake cu Mango la Thermomix!

Un desert rapid și extrem de delicios ce merita încercat!

Fin, delicat, aspectuos acest cheescake poate înlocui un tort aniversar sau va poate asigura desertul la o masa obișnuita sau festivă!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:


Ingrediente:


• 280 g biscuiti
• 30 g zahăr brun
• 160 g unt
• 300 g frișca lichida
• 30g gelatina folii
• 500 g mascarpone
• 250 ricotta
• 100 g zahăr
• 2 bucati mango (cca 500 g)
• 2 bucati kaki (cca 150 g)
• boabe de struguri și frunze de menta pentru decor

Mod de preparare:

  1. Tapetati o tava rotunda de tort cu hârtie de copt (doar pe fund);
  2. Puneti biscuitii și zaharul brun in bol și mixați 10 sec/viteza 9, apoi răsturnați-i intr-un castron;
  3. Adaugati in bol untul și topiti-l 5 min/ 90 grade/viteza 1;
  4. Răsturnați untul peste biscuitii măcinați și incorporati cu ajutorul unei linguri,apoi vărsați in tava de copt și nivelați bine cu o lingura;
  5. Puneti 18 g gelatina foi intr-un vas cu apa rece cca 15 min la înmuiat;
  6. In bolul curat Puneti 100 g frișca lichida și încălziți 3 min/100 grade/viteza 1, apoi Adaugati gelatina înmuiată și scursa și mixați 1 min/viteza 2,apoi vărsați intr-un bol mic și păstrați de-o parte;
  7. Montati in bol fluturele de amestecare, Puneti restul de frișca, mascarpone,zaharul și ricotta și bateți 2 min/viteza 3. In timp ce se amesteca vărsați untul cu gelatina (păstrate de-o parte) prin orificiul bolului sa se încorporeze;
  8. Scoateti fluturele și Turnati compoziția in tava de tort. Adaugati 1/2 de Mango și un kaki tăiate cubulețe și cu ajutorul unei linguri nivelați sa incorporati fructele,apoi Puneti tava in frigider cca 3-4ore;
  9. După cele 3 ore, când compoziția s-a închegat puneti restul de 12 g de gelatina la înmuiat cca 10 -15 min;
  10. In bolul curat Puneti restul de fructe cuburi și mixați 5 sec/viteza 7;
  11. Gatiti 5 min/100 grade/viteza 1;
  12. Adaugati gelatina scursa și mixați 1 min/viteza 2;
  13. Lăsați sa se răcorească și Adaugati in tava niveland ușor cu o lingura;
  14. Lasati la frigider încă 2-3 ore;
  15. Decorati cu ce va este pe plac (boabe de structuri și frunze de menta) și păstrați la rece.