Un desert rapid și extrem de delicios ce merita încercat!
Fin, delicat, aspectuos acest cheescake poate înlocui un tort aniversar sau va poate asigura desertul la o masa obișnuita sau festivă!
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
• 280 g biscuiti
• 30 g zahăr brun
• 160 g unt
• 300 g frișca lichida
• 30g gelatina folii
• 500 g mascarpone
• 250 ricotta
• 100 g zahăr
• 2 bucati mango (cca 500 g)
• 2 bucati kaki (cca 150 g)
• boabe de struguri și frunze de menta pentru decor
Mod de preparare:
- Tapetati o tava rotunda de tort cu hârtie de copt (doar pe fund);
- Puneti biscuitii și zaharul brun in bol și mixați 10 sec/viteza 9, apoi răsturnați-i intr-un castron;
- Adaugati in bol untul și topiti-l 5 min/ 90 grade/viteza 1;
- Răsturnați untul peste biscuitii măcinați și incorporati cu ajutorul unei linguri,apoi vărsați in tava de copt și nivelați bine cu o lingura;
- Puneti 18 g gelatina foi intr-un vas cu apa rece cca 15 min la înmuiat;
- In bolul curat Puneti 100 g frișca lichida și încălziți 3 min/100 grade/viteza 1, apoi Adaugati gelatina înmuiată și scursa și mixați 1 min/viteza 2,apoi vărsați intr-un bol mic și păstrați de-o parte;
- Montati in bol fluturele de amestecare, Puneti restul de frișca, mascarpone,zaharul și ricotta și bateți 2 min/viteza 3. In timp ce se amesteca vărsați untul cu gelatina (păstrate de-o parte) prin orificiul bolului sa se încorporeze;
- Scoateti fluturele și Turnati compoziția in tava de tort. Adaugati 1/2 de Mango și un kaki tăiate cubulețe și cu ajutorul unei linguri nivelați sa incorporati fructele,apoi Puneti tava in frigider cca 3-4ore;
- După cele 3 ore, când compoziția s-a închegat puneti restul de 12 g de gelatina la înmuiat cca 10 -15 min;
- In bolul curat Puneti restul de fructe cuburi și mixați 5 sec/viteza 7;
- Gatiti 5 min/100 grade/viteza 1;
- Adaugati gelatina scursa și mixați 1 min/viteza 2;
- Lăsați sa se răcorească și Adaugati in tava niveland ușor cu o lingura;
- Lasati la frigider încă 2-3 ore;
- Decorati cu ce va este pe plac (boabe de structuri și frunze de menta) și păstrați la rece.













