Rulada cu mac, gem și crema cu mascarpone la Thermomix!


Haideti sa încercam un desert mai ușurel, dar extrem de delicios!
Eu l-am preparat pentru acest sfarsit de an si vi-l propun cu mare bucurie in prima zi a acestui an nou ce va doresc sa fie unul excepțional!
Cu Thermomix totul este simplu, iar rezultatul este mereu unul peste așteptări!
Mixul de ingrediente fac din aceasta rulada un desert preferat de mulți dintre noi!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:


Ingrediente


Aluat:
• 6 oua
•100 g semințe de mac
•130 g zahăr
•2 plicuri zahăr vanilat
•60 g faina


Umplutura:
•100 g gem de caise
•200 g smântâna de gătit Olympus 35% grăsime
•30 g zahăr
•50 g mascarpone


Mod de preparare:

  1. Montati in bol fluturele și Adaugati albușurile și bateți 4 min/viteza 3.5, apoi rasturnati intr-un castron și păstrați de-o parte;
  2. Spălați și uscați bolul, apoi adaugati zaharul și pulverizați 10 sec/viteza 10;
  3. Scoateti din bol 2 linguri din zahăr pt crema -cca 30 g;
  4. Adaugati gălbenușurile și zaharul vanilat și mixați 1 min/vit 2.5;
  5. Adaugati faina 1 min/vit 2.5;
  6. Adaugati macul și incorporati 1 min/vit 2.5;
  7. Intr-o tava de cuptor tapetata cu hârtie de copt vărsați compoziția obținută și nivelați sa fie uniformă;
  8. Coaceti 12 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade;
  9. Rulați cu hârtia de copt și lasati sa se răcorească acoperind cu un șervet de Bucătărie;
  10. In bolul curat Montati fluturele, apoi smântâna lichida și zaharul și mixați 40 sec/viteza 4;
  11. Înlăturați fluturele și adaugati mascarpone și incorporati 20 sec/viteza 2.5;
  12. Desfășurați rulada și ungeți cu gem întreaga suprafața, apoi adaugati crema și nivelați bine;
  13. Rulați la loc și înfășurați rulada in hârtia de copt, apoi păstrați la rece!
  14. Tăiați felii de cca 1 cm grosime și serviți cu placere!