Negresa (brownies) crocanta cu migdale la Thermomix!

Acest desert este o bucurie pentru papilele noastre gustative!

Am încercat fel și fel de retete de negresa și nu este nici o surpriza pentru cei din jurul meu ca imi place sa ma joc permanent cu Ingredientele!

De când am Thermomixul ca ajutor in Bucătărie imi permit sa ma “joc” oricum visez pentru ca 100% nu dau greș!

Ciocolata neagră, migdale si alte câteva ingrediente si rezultatul este unul spectaculos, așa ca va Invit sa o preparati!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:


• 150 g sâmburi de migdale
• 200 g ciocolata neagră (Eu am folosit Heidi 85%)
• 200 g zahăr
• 150 g unt cuburi
•1/2 lingurița praf de copt
• 2 oua
• 2 gălbenușuri de ou
• 2 lingurițe esența de rom
• 50 g faina
• 1 lingura de faina Pt glazura
• 1 praf de sare


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol 50 g migdale și praful de copt si pulverizați 5 secunde/viteza 10, apoi transferați intr-un castronel;
  2. Adaugati in bol ciocolata bucăți și maruntiti 6 secunde/viteza 8;
  3. Adaugati 100 g unt și topiți 5 minute/ 50 grade/viteza 2;
  4. Adaugati ouăle, gălbenușurile, 1 lingurita esența de rom, 100 g zahăr și mixați 15 secunde/viteza 4;
  5. Adaugati mixul de migdale păstrat anterior, faina și mixați 15 secunde/viteza 4;
  6. Răsturnați compoziția intr-o forma de tort tapetata cu hârtie de copt,nivelați și coaceti 10 minute in cuptorul preîncălzit la 180 grade;
  7. Între timp Puneti in bolul curat 100 g migdale și tocati 5 secunde/viteza 5;
  8. Adaugati 100 g zahăr, 50 g unt, 1 lingurița rom ,1 lingura de faina,1 praf de sare și preparati 5 minute/ 50 grade/sens antiorar/viteza 1;
  9. Scoateti tava din cuptor,apoeriti cu mixul obținut și nivelați, apoi continuați sa coaceti la cuptor cca 20 minute.
  10. Tăiați negresa felii sau cuburi și puteri servi și cu un decor de frisca suplimentar sau alături de o inghetata de vanilie!
    Serviți cu placere!