Salata de cartofi mov cu brânzeturi la Thermomix!

De cum am văzut prima data acești cartofi m-au provocat sa găsesc soluții sa-i integrez in Rețetele mele!

De ceva timp nu mai sunt o raritate in magazinele noastre și întrucât au și calități nutritive haideți sa-i luam in calcul mai serios!

Am ales sa prepar o salata colorata și extrem de gustoasa pe care v-o recomand cu mare drag!

Branzeturile fine sunt un deliciu servite simple, dar și integrate in fel și fel de preparate, așa ca am ales sa completez salata cu un mix din acestea.

Roșiile deshidratate sunt foarte des folosite in bucătăria italiana, dar au devenit foarte răspândite si la noi, așa ca sunt lesne de găsit.Eu aleg varianta conservată in ulei de Masline.

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:


• 1000 g cartofi mov
• 100 g Branza Cedar portocalie
• 200 g Branza Gorgonzola
• 150 g rosii deshidratate
• 2 tije apio
• 50 g semințe de dovleac ușor coapte
• 50 g boabe coacăze rosii
Dressing:
• 50 g ulei de Masline
•100 g rosii deshidratate
•1 legătura pătrunjel (doar frunzele)
• zeama de la 1/2 lămâie
•1 lingurița sare


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol 1200 g apa, așezati vasul Varoma pe capac și așezati cartofii mov in coaja( spălați in prealabil) și fierbeți 40 min/temperatura Varoma/viteza 2;
  2. Lasati cartofii sa se răcească și apoi decojiti-i și tăiați-i felii (rondele de cca 1/2 cm) și așezati-i intr-un vas;
  3. Adaugati gorgonzola tăiată cuburi și Branza cedar tăiată cuburi;
  4. Adaugati apoi tăiat feliuțe fine;
    5.Adaugati roșiile deshidratate tăiate bucatele, apoi boabele de coacaze și miezul de semințele de dovleac ușor prajite (eu le trag puțin la tigaie);
  5. Puneti in bolul curat toate Ingredientele pentru dressing și mixați 30 secunde/viteza 5 și apoi adaugati-l peste salata deja pregătită și încorporați-l amestecând delicat!
    Serviți cu placere!