Sa revenim la un preparat mai autohton…zic!
Ce nu face Thermomix dacă este pus la treaba?
Dragul de el nu refuza nici o pofta, așa ca iată-ne cu o rețeta de tocănița! Speram sa va placa!
Mod de preparare:
Tocanita cu carne de porc, ardei ciuperci și Cous cous
Ingrediente:
•400 g carne de porc-cuburi
•100 g ciuperci proaspete
•100 g ardei roșu proaspăt
•200 g ceapa
•400 g rosii din conserva
•200 g cous cous
•1 lingurița ulei Pt cous cous
•30 g ulei de Masline
•250 g apa
•10 g boia dulce
•1 lingurița sare
•1/4 lingurița piper
•2 foi de dafin
•un vârf de lingurița busuioc
Preparare:
1.Puneti in bol ceapa taiata in 4 și tocati 5 sec/vit 5, apoi Curatati peretii bolului cu spatula,
- Adaugati uleiul, boiaua, sarea,piperul si sotati 5 min/120 grade/ sens antiorar/viteza lingura;
- Adaugati roșiile și mixați 10 sec/viteza 6;
- Adaugati ciupercile tocate,busuiocul și foile de dafin și incorporati-le cu ajutorul spatulei;
- Adaugati in bol coșul de înăbușire in care Puneti carnea cuburi de cca 1 cm și ardeiul tăiat fasii) și gatiti 10 min/Temp Varoma/viteza lingura;
- Intr-un castronel Puneti cous cous-ul cu o lingurița de ulei și apa și amestecați cu o lingurița,apoi lăsați sa se umfle;
- Adaugati vasul Varoma pe capacul bolului și răsturnați cous cous-ul înmuiat pe sita intermediara Varoma și continuați sa gatiti 7 min/ Temp Varoma/viteza lingura;
- Îndepărtați vasul Varoma , răsturnați carnea și ardeiul din coșul de înăbușire in bol și mai gatiti 8 min/100 grade/viteza lingura/sens antiorar;
- Serviți cu cous-cous-ul lăsat de-o parte!
Serviți cu pofta!????????????????????






















