Tocănița cu carne de porc, ardei, ciuperci și cous cous la Thermomix!


Sa revenim la un preparat mai autohton…zic!
Ce nu face Thermomix dacă este pus la treaba?
Dragul de el nu refuza nici o pofta, așa ca iată-ne cu o rețeta de tocănița! Speram sa va placa!

Mod de preparare:

Tocanita cu carne de porc, ardei ciuperci și Cous cous
Ingrediente:


•400 g carne de porc-cuburi
•100 g ciuperci proaspete
•100 g ardei roșu proaspăt
•200 g ceapa
•400 g rosii din conserva
•200 g cous cous
•1 lingurița ulei Pt cous cous
•30 g ulei de Masline
•250 g apa
•10 g boia dulce
•1 lingurița sare
•1/4 lingurița piper
•2 foi de dafin
•un vârf de lingurița busuioc


Preparare:
1.Puneti in bol ceapa taiata in 4 și tocati 5 sec/vit 5, apoi Curatati peretii bolului cu spatula,

  1. Adaugati uleiul, boiaua, sarea,piperul si sotati 5 min/120 grade/ sens antiorar/viteza lingura;
  2. Adaugati roșiile și mixați 10 sec/viteza 6;
  3. Adaugati ciupercile tocate,busuiocul și foile de dafin și incorporati-le cu ajutorul spatulei;
  4. Adaugati in bol coșul de înăbușire in care Puneti carnea cuburi de cca 1 cm și ardeiul tăiat fasii) și gatiti 10 min/Temp Varoma/viteza lingura;
  5. Intr-un castronel Puneti cous cous-ul cu o lingurița de ulei și apa și amestecați cu o lingurița,apoi lăsați sa se umfle;
  6. Adaugati vasul Varoma pe capacul bolului și răsturnați cous cous-ul înmuiat pe sita intermediara Varoma și continuați sa gatiti 7 min/ Temp Varoma/viteza lingura;
  7. Îndepărtați vasul Varoma , răsturnați carnea și ardeiul din coșul de înăbușire in bol și mai gatiti 8 min/100 grade/viteza lingura/sens antiorar;
  8. Serviți cu cous-cous-ul lăsat de-o parte!
    Serviți cu pofta!????????????????‍????

Call Now Button