Tarta cu rubarbă la Thermomix

TARTA CU RUBARBA ….LA THERMOMIX!????????????
Mmmm!!!Spectaculos acest desert!!!!
Am încercat sa profit de rubarba pentru ca nu este chiar lunga perioada in care o putem găsi!
După gem și prajitura…am vrut sa va propun ceva mai interesant și am preparat o Tarta extraordinara!
Multă,multă rubarba gustoasa ai zemoasa!!!Ce mai?! O Ieșit…” o Nebunie”!
Reteta o puteti regăsi mai jos și o puteti prepara foarte rapid la Thermomix

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:

•250 g faina
•100 g unt
•150 g zahar
•2 plicuri de zahar vanilat
•1/2 lingurița sare
•125 g apa
•100 g nuci
•550 g rubarba(taiata bucăți)
•40 g frisca lichida
•2 oua

Mod de preparare:


1.Puneti in bol faina cu sarea și untul in bol 20 sec/vit 5.
2.Adaugati apa și mixați 20 sec/vit 5.
3.Scoateti aluatul pe o folie, formați o bila și lăsați la frigider sa se întărească.

  1. Puneti in bolul curat rubarba și tocati 20 sec/vit 8.
    5.Impartiti aluatul in 2 bile 1/4 și 3/4 și cu bila mare formați o foaie pe care o așezati pe o tava de Tarta.
    6.Intepati aluatul și presărați nucile,apoi Turnati rubarba tocata ,netezit si apoi formați nuste Șanțuri cu spatula.
    7.Puneti in bol frisca lichida, oul,zaharul și zaharul vanilat 20 sec/vit 5.
    8.Turnati peste Tarta și apoi decorati cu restul de aluat…cum preferați!
    Eu am presărat nuci și am făcut un fagure din fasii de aluat și trandafiri din restul de Coca.
    9.Coaceti in cuptorul preîncălzit la 200 grade cca 50 min.
    Serviți cu placere!????

Pentru preparatele culinare se folosesc numai tijele, care trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Acestea au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Pielita aceasta subtire si colorata se curata cu ajutorul unui cutit, inainte de preparare. Din tijele de rubarba se prepara compoturi, dulceata, suc, peltea, jeleuri, serbeturi, marmelade.

Rubarba se foloseste la prajituri, tarte, inghetate, dar poate fi utilizata si pentru prepararea de aperitive, in stare proaspata, sau ca garnitura, sub forma de sosuri la mancaruri de legume sau carne. Gustul ei acrisor o face potrivita si pentru acrirea ciorbelor.

Specifica bucatariei englezesti, rubarba este mai putin folosita in gastronomia romaneasca, desi este o planta bogata in nutrienti si saraca in calorii. Cu toate acestea, femeile din Vestul tarii o folosesc in diverse preparate culinare, in special in deserturi. Rubarba are un gust acrisor, ceea ce o face potrivita pentru prepararea dulciurilor de vara, cand de altfel, se si recolteaza.