Acesta rețeta este inspirata după un preparat foarte des întâlnit in Italia “Frittata”, un fel de omleta mai densa ce tine loc de fel principal, aperitiv sau unul adecvat pentru cina!
Cartofii fierți la abur au un gust desăvârșit și mult diferit de cei fierți in apa, așa ca Thermomixul ne-a ajutat si la acest pas important!
Puteti servi acest preparat simplu sau ca garnitura!
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
•850 g cartofi tăiați cuburi de cca 1.5 /1.5cm
•50 g parmezan ras
•8 oua
•1/2 lingurița sare
• piper
•1lingura pesmet
•10 g unt Pt uns tava
Mod de preparare:
- Puneti in bol 1000 g apa, așezati vasul Varoma pe capac și așezati cartofii cuburi și gatiti 25 min/temperatura varoma/viteza 2;
- Vărsați apa din bol, clătite și apoi puneti ouăle, parmezanul,sarea și piperul și bateți 1 min/viteza 4;
- ungeți o tava cu unt și tapetați cu pesmet, Adaugati cartofii și mixul de ou peste, apoi nivelați bine și coaceti in cuptorul preîncălzit la 180 grade cca 25 minute!
Serviți cu smântâna sau ca garnitura!
















