Din copilărie am observat ca mamele noastre preparau fel de fel de mâncăruri ce aveau un gust desăvârșit pentru ca utilizau fel de fel de cuburi sau prafuri ce ajutau ca preparatele sa aiba un gust extraordinar!
Iată ca la Thermomix putem prepara un astfel de concentrat de legume, dar știind exact ce ingrediente sa folosim pentru a nu consuma ingrediente nedorite.
Un astfel de concentrat preparat in maxim 30 minute ne poate servi ca baza pentru de-l de fel de mâncăruri o perioada lunga de timp.
Putem valorifica legumele de sezon și gustul aceștia va fi unul și mai intens, dar putem prepara acest concentrat in orice perioada a anului!
Nu este nevoie sa va faceți rezerve pentru ca se prepara rapid și folosiți doar câte 1 sau 2 lingurițe funcție de preparat.
Puteti improviza și schimba gramajele legumelor funcție de preferințe, însă eu va propun sa încercați și versiunea mea, astfel ca va voi lasă in rândurile de mai jos rețeta preparata cu Thermomixul meu drag.
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
•150 g țelina
•300 g morcov
•200 g rosii
•100 g dovlecei
•1 cățel de usturoi
•1 lingura de pătrunjel tocat (uscat)
•5-6 frunze de busuioc proaptat
•170 g sare grunjoasa
•30 g vin alb sec
•150 g parmezan mărunțit
Mod de preparare:
- Puneti in bol țelina bucăți, morcovii bucăți, roșiile felii, dovleceii bucăți, ceapa tăiată in 4, usturoiul, pătrunjelul și busuiocul și tocati 10 secunde/ viteza 7;
- Adaugati sarea grunjoasa, uleiul și vinul și gătiti 30 minute/ temperatura varoma/ viteza 2 punând protectia antistropi pe capac;
- Înlăturați protecția antistropi, Adaugati parmezanul și Puneti paharul de măsurare apoi tocati 1 minut/ viteza 4 crescand pana la 7;
- Puneti concentratul in borcane curate pe care le sigilați si le lasati sa se răcească, apoi păstrați in frigider si folosiți câte 1-2 lingurița la diverse feluri de mancare.