La cafeaua de dimineata, ca gustare sau pentru a ronțăi la taifas cu prietenii …biscuiți sunt o alegere minunata!
Și cum ne descurcam sa tastam rapid pe ecranul telefonului, la fel de simplu realizam și aceasta rețeta cu micul nostru bucătar!
Nici nu ne-am apucat bine de treaba ca am și isprăvit! Nu ne grăbim la fel sa-i și terminam de mâncat ca sa nu ne plângem apoi ca devenim dolofani!
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
• 150 g zahăr
• coaja de la 1 lamaie
• 1 lingurița Scorțișoara
• 100 g făina de migdale
• 200 g untura
• 60 g ulei de Masline
• 2 gălbenușuri
• 400 g făina
• 1 vârf de lingurița bicarbonat
• 40 g migdale pentru decor
• 1 albușurile de ou ușor bătut
• zahăr pudra Pt pudrat
Mod de preparare:
- Puneti in bol zaharul și pulverizați 30 sec/viteza 10;
- Adaugati coaja de lamaie și scorțișoara 30 sec/vit 10;
- Adaugati făina de migdale untura, uleiul de masline, gălbenușurile și amestecați 15 sec/ viteza 6;
- Adaugati făina și bicarbonatul și frământări 1 min/viteza spic ajutând aluatul mestecând cu spatula prin orificiul capacului;
- Formati biluțe din aluat și presați ușor, apoi asezati biscuitii astfel formati pe o tava tapetata cu hârtie de copt;
- Decorati fiecare biscuiti cu câte o migdala;
- Coaceti cca 12 minute in cuptorul preîncălzit la 170 grade.















