Va propun sa încercați acest minunat preparat ce pe mine m-a cucerit realmente!
Nu sunt o iubitoare de peste, dar și in acest caz Thermomix a reușit sa ma fascineze!
Un preparat ideal pentru o cina sau un aperitiv minunat pentru o masa festivă!
Încercați rețeta aceasta și cu siguranța veți fi incantați!
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
Aluat fraged:
•150 g faina
•75 g unt
•40g apa
•1/2 lingurița sare
Umplutura:
•280 g rosii
•70 g ardei roșu capia
•290 g ton din conserva
•20g ulei de Masline
•200g Branza Philadelphia
•1 lingurița ierburi aromatice uscate
•20 g parmezan ras
Mod de preparare:
- Puneti in bol faina,untul,sarea și apa și preparati aluatul in 20 sec/ viteza 4;
- Scoateți aluatul pe o hârtie de copt și întinderi-l cu un sucitorul pana obtineți un disc de dimensiunea formei de tarta;
- Prin alunecare puneti foaia de aluat pe tarta și așezati-l pana la înălțimea peretelui formei:
- Înțepați aluatul cu o furculița pe toată suprafața, apoi puneti tava la frigider pana preparam umplutura;
- Spălați bolul și ștergeți-l cu un șervet de hârtie;
- Puneti in bol roșiile,ardeiul,tonul scurs, ierburile aromatice și uleiul de Masline și amestecați 5 sec/vit 4;
- Puneti pe tarta Philadelphia și întindeti-o pe toată suprafața, apoi adaugati compoziția obținută anterior și nivelați;
- Presărați parmezanul ras și coaceti in cuptorul preîncălzit la 210 grade cca 20 min!
- Presărați Opțional și puțin parmezan de decor plus frunze de busuioc proaspete!
Serviți tarta calda sau rece!
Pofta buna!























