Risotto cu șofran la Thermomix!


Suntem realmente îndrăgostiți de acest preparat!
Nu ne lipsește sofranul din casa și pentru ca nici Thermomixul nu ne lasă sa greșim vreo rețeta acest preparat este frecvent pe masa noastră!
Fie îl servim ca garnitura ,fie simplu, dar este…wow!
Nu doar culoarea este incredibila, dar și gustul este fantastic!
Va invitam sa-l preparati și sa-l degustați!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:


Ingrediente:


•50 g ceapa
•40 g unt
•40 g ulei de Masline
•320 g orez pentru risotto
•100 g vin alb sec
•800 g apa
•1-2 pliculețe șofran pudra
•1 lingurița de sare
•40 g parmezan ras


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol ceapa tăiată bucăți mari și tocata 5 sec/viteza 5;
  2. Adunați cu spatula la baza bolului, adaugati untul și uleiul de masline și sotati 3 min/120 grade/viteza 1;
  3. Adaugati orezul și gatiti 3 min/120 grade/ sens antiorar/viteza 1;
  4. Adaugati vinul si continuati 1 min/ 100 grade/sens antiorar/ viteza 1;
  5. Adaugati apa,sarea,șofranul pudra, amestecați cu spatula pentru a se incorpora orezul si continuați sa gatiti 14 min/100 grade/ sens antiorar/viteza 1;
  6. Lăsați sa se odihneasca cca 5 min si serviți cu parmezan presărat deasupra!
    Pofta buna!