Pilaf cu ciuperci (de post) la Thermomix!

Acest pilaf poate fi o garnitura delicioasa, dar și un preparat minunat pentru cei cu un regim alimentar vegan sau cei ce țin posturile religioase!

Foarte simplu de preparat la Thermomix și extrem de gustos in varianta rețetei propuse de mine și pe care doresc sa V-o împărtășesc cu mare drag.

Nu m-am “zgârcit” cu ciupercile pentru ca gustul sa fie mai intens și am folosit ciuperci brune pentru ca mi se par mult mai gustoase.

Culoarea pilafului este n-ai închisă întrucât am folosit și ciuperci tocate mărunt pentru a intensifica gustul.

Sper sincer sa va placa rețeta mea și va promit ca nu veți fi dezamăgiți dacă o încercați.

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:

•450 g ciuperci Champion brune
•100g ceapa
•50 g ulei de Masline
•250 g orez
•750 g apa
•1 lingurița concentrat de legume preparat la Thermomix
•1/2 lingurița sare


Mod de preparare:

  1. Puneti in bol ceapa tăiată bucăți, 250 g ciuperci tăiate bucăți, uleiul de masline și tocati 5 secunde/viteza 5;
  2. Sotati 5 minunate/ 120 grade/viteza 2/ sens antiorar;
  3. Adaugati orezul bine spălat și continuați sotarea 3 minute/ 100 grade/ viteza 2/ antiorar;
  4. Adaugati restul de 200 g ciuperci tăiate, apa, concentratul de legume și gatiti 30 minute/ 120 grade/ viteza 2/ sens antiorar;
  5. Adaugati sarea și amestecați cu spatula , apoi lăsati pilaful in bol cu capacul pus cca 15 minute sa absoarbă minimul de lichid rămas;.
    Serviți cu placere!