Bile de orez umplute cu sos de carne și mozzarella la Thermomix!

Mi-am propus sa “călătorim” cu…gustul prin frumoasa Sicilie și sa aducem in farfurie ceva interesant. Aceste “portocale din orez” sunt cunoscute in întreaga Italie ca fiind un preparat sicilian, dar adoptat și de bucătăriile celorlalte regiuni intrucat este aspectuos și f gustos.
Am rămas impresionata de acest preparat și cu ajutorul “Chef-ului”Thermomix am reușit sa-l degust in propria-mi Bucătărie!
Vi-l impartasesc cu drag!

Arancini siciliani cu ragu este denumirea italiana a preparatului (Portocale de orez cu sos de carne tocata și mozarella)!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Ingrediente:


•600 g orez de risotto
•1200 g apa
•80 g unt
•15 g vin
•1 lingurița concentrat de legume
•1-2 pliculețe șofran


Pentru umplutura:


•500 g carne tocata de vita
•300 g concentrat de rosii
•1 ceapa
•1 morcov
•100 g vin alb
•60 g ulei de Masline
•Mozarella -cca 150 gr
•Sare și piper

Pentru formare și prăjite:


•350 g ulei
•200 g făina,
•100 g pesmet


Preparare:

  1. Puneti in bol untul și topiți 3 min/100 grade/viteza 4;
  2. Adaugati fluturele pe cuțit ,orezul spălat in prealabil și gatiti 1 min/ 100 grade/vit 1 sens antiorar
  3. Adaugati vinul și gatiti 1 min/100 grade/viteza 1 antiorar;
  4. Adaugati apa și concentatul de legume și gatiti 15 min/100 grade/vit 1 antiorar;
  5. Adaugati șofranul dizolvat in putina apa,sarea și continuați gătirea 3 min/100 grade/vit 1 antiorar.
  6. Lăsați orezul sa se răcească puțin și transferați-l intr-un bol pentru a se raci complet;
  7. Puneti in bolul curat ceapa și morcovul și tocati 5 sec/vit 5;
  8. Adaugati uleiul și sotati 5min/100 grade/vit 2;
  9. Adaugati carnea și continuați sa gatiti 8 min, Temp Varoma,vit 1;
  10. Adaugati vinul și gatiti 5 min/ Temp Varoma/vit 1 antiorar;
  11. Adaugati pasta de rosii și gatiti 20 min/Temp Varoma/vit 1;
  12. Adaugati sarea și piperul și mixați 15 sec/vit 3, apoi lăsați la răcit
  13. Intr-ul bol Puneti făina și Adaugati apa și amestecați pentru a omogeniza compoziția;
  14. Cu mâinile umede luați din orez și formati un rotund și presați cu palma sa se aplatizeze ca un cerc cu diametrul de 10 cm, adaugati sosul ragu și mozarella cât o bila apoi Strângeți orezul și mai Adaugati 2 linguri de orez sa Închideți ca o bila. Modelați frumos ca bila sa arate ca o portocala.
  15. Dați bilele de orez prin amestecul de făina și apoi prin pesmet și prăjiți in ulei încins.
    Din compoziția aceasta veți obține cca 12 bile.
    Traducerea acestui preparat ar fi : “portocale cu sos”. Este un preparat foarte apreciat in Italia, dar provine din Sicilia ca zona.
    Serviți cu placere!