Tort David cu mix de creme la Thermomix!

V-am promis ca revin cu rețeta pentru torul aniversar al fiului meu!Tortul David este “creatia” lui și de aceea l-am numit așa!
Întrucât fiul meu a fost dezamăgit ca nu-și poate petrece ziua de naștere ca de obicei i-am promis ca-i prepar un tort așa cum visează.
Am luat o foaie de hârtie și l-am rugat sa-mi spună ce și-ar dori sa conțină.
Și el mi-a spus: “Vreau sa aibă blat de ciocolata, dar și unul normal, vreau sa aibă crema de lapte, crema de vanilie și de ciocolata, vreau nuci crocante, Kinder Bueno și snikers, dar vreau sa fie învelit in pasta de zahăr și
ciocolata!
Am pus Thermomixul la treaba, am căutat Rețete pe cookidoo și in retetarele mele și am pornit la adaptat și preparat!
Deși eu iubesc torturile cu fructe și nu sunt o pasionata de torturi lipsite de ceva fresh…am fost fascinata de gustul acestuia și vreau sa va împărtășesc rețeta!
Pentru pofticioși vom posta pașii fiecărei etape
Desi pare complicat sa știți ca nu este și merita încercat!

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:

Blat de ciocolata:


Ingrediente:


•200 g unt la Temp camerei
•3 oua
•150 g zahăr
•1/4 lingurița sare
•150 g ciocolata neagră
•50 g apa
•100 g zahăr pudra
•80 g frișca lichida grasa
•200 g făina albă
1 lingurița praf de copt
1 lingurița bicarbonat de sodiu
•70 g cacao pudra


Preparare:

  1. Montati fluturele in bol și Adaugati ouăle, zaharul și sarea și mixați 5 min/37 grade/viteza 3.5,apoi transferați intr-un vas la răcit și îndepărtați fluturele;
  2. Adaugati in bol untul,ciocolata și apa și topiti 5 min / 50 grade/viteza 1;
  3. Montati fluturele și Adaugati zaharul și frișca lichida și mixați 15 sec/vit 3.5;
  4. Adaugati ouăle bătute in jurul fluturelui, apoi făina, praful de copt,bicarbonatul, cacaoa și incorporati 30 sec/vit 3.5.
  5. Împărțiti amestecul in 2 forme de tort cu margini detașabile (diametru 26 cm) dar tapetați marginile cu hârtie de copt Pt a nu se lipi și Coaceti-le cca 20 min in cuptorul preîncălzit la 180 grade și lăsați sa se răcească bine.
    ***De preferat ca una sa aibă mai multă compoziție ca cealaltă (nu cu mult).
    ***Eu le prepar cu o zi înainte de asamblare sa fie mai ușor de manevrat!
    ***Blatul galben este un blat normal de tort pe care-l puteti prepara sau înlocui cu unul de ciocolata

Creme și ingrediente pentru tort David:

  1. 500 g Nutella
  2. Crema de vanilie cu frișca
  3. Crema de lapte
  4. Decor ciocolata neagră 100 g
  5. Decor ciocolata albă – 100 g
  6. Pasta de zahăr -1 cutie de 250 g min
  7. 150 g nuci prăjite
  8. 1 Kinder Bueno și 1 ciocolata Snickers
  9. 200 g ciocolata Pt glazura/decor
  10. 250 g zeama de compot de ananas ( Pt însiropat)

Crema de vanilie cu frișca bătută:


Ingrediente:


•500 g lapte
•1 păstaie vanilie
•6 gălbenușuri
•150 g zahăr
•1 praf de sare
•65 g făina
•200 g unt min 82% grasime
•400 g frișca lichida


Preparare:

  1. Puneti in bol laptele și păstaia de vanilie și încălziți 5 min/ 90 grade/viteza 1, apoi răsturnați intr-un vas și lăsați la răcit;
  2. Adaugati in bol fluturele de amestecare ,apoi gălbenușurile cu zaharul și sarea și mixați 3 min /viteza 3,5 și apoi îndepărtați fluturele din bol;
  3. Adaugati făina și mixați 10 sec/vit. 3;
  4. Adaugati laptele ( îndepărtând păstaia de vanilie) și mixați 1 min/viteza 3;
  5. Adaugati untul și incorporati 1 min/viteza 4;
  6. Lăsați sa se răcească bine.
  7. In bolul curat și uscat Montati fluturele și Adaugati frișca și fixați viteza 3.5 fără timp, dar urmăriți cât se bate și opriți ( cca 1 min, 1 minut și jumătate)
  8. Răsturnați peste frișca bătută câte purina crema de vanilie rece și incorporati ușor cu spatula Cata crema este nevoie pentru a obține o crema fina, dar destul de ferma.

Crema de lapte:


•500 g lapte
•100 g făina
•50 g zahăr
•150 g unt


Preparare:

  1. Puneti in bol laptele, făina și zaharul 6 min/ 100 grade/viteza 3;
  2. Adaugati untul la temperatura camerei și incorporati 1 min/viteza 4
  3. Lăsați la răcit.

Asamblare:

  1. Puneti pe un platou blatul de ciocolata mai subțire și Adaugati 1/5 din zeama de compot și Adaugati un strat de crema de lapte peste care Adaugati bucătele de Kinder Bueno.
  2. Sectionati pe jumătate blatul de tort și al doilea blat de ciocolata și păstrați de-o parte.
  3. Adaugati un blat galben și apoi însiropați cu coptot și Adaugati crema Nutella și nuci prăjite;
  4. Adaugati un blat de ciocolata,însiropați și Adaugati un strat de crema de vanilie cu frișca și presarati snikersul tăiat feliuțe fine;
  5. Adaugati blatul 2 galben,însiropați și Adaugati restul de crema de lapte;
  6. Adaugati ultimul blat de ciocolata și cu restul de crema de vanilie cu frișca îmbrăcați tot tortul.
  7. Restul de Nutella puteti nivela lateralele tortului Pt a deveni uniform;
  8. Întindeti pe blatul de lucru pasta de zahăr ( cu un sucitor) și Asezati peste partea de sus a tortului;
  9. Decorati lateralele de jur împrejur cu fulgii de ciocolata albă și decorul de ciocolata neagră.
  10. Topiți in bol ciocolata 5 min/50 grade/vit 1 și decorati cu bolul cu aceasta ciocolata topita ce curge in “fir” și începeți cu partea laterala și continuați spre final cu mijlocul.
    *** Puteti jongla cu mixul de nuci, Kinder Bueno și snikers înlocuind cu ce va este pe plac.
    ***Decorul poate fi efectuat după gustul și plăcerea fiecăruia!
    Merita fiecare minut se efort!
    Serviți cu pofta și placere!