Bunătăți pentru o masa in familie sau pentru o masa festivă apreciata!
Dacă doriți va “degustați” o tarta aperitiv (fina și delicioasa) va recomand sa o încercați pe aceasta!
Este rapida, aspectuoasă și poate înlocui chiar o masa.
Puneti Thermomixul la treaba și veți avea pe masa aceast minunat preparat.
Rețeta și modul de preparare la Thermomix:
Ingrediente:
Aluat:
•200 g unt bucăți(gras)
•200 g făina 000
•90 g apa rece
•1/2 lingurița sare
Umplutura:
•400 g sparanghel
•50 g parmezan
•250 g ricotta
•3 oua
•1 galbenus
1 lingura lapte
•200 g bacon felii
•1 praf de sare
•1praf de piper
•20 g susan
Modul de Preparare:
- Puneti in bol toate Ingredientele pentru aluat și mixați 20 sec/viteza 6.
- Transferat compoziția obținută intr-o folie alimentara și lăsați la congelator 15 min și apoi încă 15 min in frigider.
- Puneti in bolul curat 500 g apa și Adaugati vasul Varoma pe capacul bolului, Asezati sparanghelul (îndepărtând capătul lemnos) și gatiti 20 min/Temp.Varoma/vit 1, apoi lăsați la răcit.
- Aruncați apa din bol și Curatati bolul, apoi Adaugati parmezanul și maruntiti 10 sec/viteza 10;
- Adaugati ouăle întregi, ricotta, sarea, piperul și mixați 20 sec/viteza 4;
- Pe blatul de lucru tapetat cu făina întindeti aluatul rece formând un cerc ce poate cuprinde o forma de tort de cca 28 cm( fund, laterale și un surplus de cca 2 cm peste marginea formei;
- Asezati aluatul pe forma, apoi feliile de bacon ( păstrând câteva bucatele Pt decor);
- Asezati sparanghelul gătit păstrând 2 bucăți Pt decor;
- Răsturnați amestecul de ou cu ricotta și apoi decorati cu bucatele de bacon și sparanghel, apoi adunați aluatul de pe marginea formei așezându-se-l cu grija spre mijlocul tartei;
- Amestecați gălbenușul cu laptele și cu ajutorul unei pensule ungeți aluatul și apoi presărați susanul.
- Coaceti cca 30 min in cuptorul preîncălzit la 200 grade.
Serviți cu placere și pofta!