Tarta sarata cu sparanghel și bacon la Thermomix!

Bunătăți pentru o masa in familie sau pentru o masa festivă apreciata!
Dacă doriți va “degustați” o tarta aperitiv (fina și delicioasa) va recomand sa o încercați pe aceasta!
Este rapida, aspectuoasă și poate înlocui chiar o masa.
Puneti Thermomixul la treaba și veți avea pe masa aceast minunat preparat.

Rețeta și modul de preparare la Thermomix:


Ingrediente:


Aluat:


•200 g unt bucăți(gras)
•200 g făina 000
•90 g apa rece
•1/2 lingurița sare


Umplutura:


•400 g sparanghel
•50 g parmezan
•250 g ricotta
•3 oua
•1 galbenus
1 lingura lapte
•200 g bacon felii
•1 praf de sare
•1praf de piper
•20 g susan


Modul de Preparare:

  1. Puneti in bol toate Ingredientele pentru aluat și mixați 20 sec/viteza 6.
  2. Transferat compoziția obținută intr-o folie alimentara și lăsați la congelator 15 min și apoi încă 15 min in frigider.
  3. Puneti in bolul curat 500 g apa și Adaugati vasul Varoma pe capacul bolului, Asezati sparanghelul (îndepărtând capătul lemnos) și gatiti 20 min/Temp.Varoma/vit 1, apoi lăsați la răcit.
  4. Aruncați apa din bol și Curatati bolul, apoi Adaugati parmezanul și maruntiti 10 sec/viteza 10;
  5. Adaugati ouăle întregi, ricotta, sarea, piperul și mixați 20 sec/viteza 4;
  6. Pe blatul de lucru tapetat cu făina întindeti aluatul rece formând un cerc ce poate cuprinde o forma de tort de cca 28 cm( fund, laterale și un surplus de cca 2 cm peste marginea formei;
  7. Asezati aluatul pe forma, apoi feliile de bacon ( păstrând câteva bucatele Pt decor);
  8. Asezati sparanghelul gătit păstrând 2 bucăți Pt decor;
  9. Răsturnați amestecul de ou cu ricotta și apoi decorati cu bucatele de bacon și sparanghel, apoi adunați aluatul de pe marginea formei așezându-se-l cu grija spre mijlocul tartei;
  10. Amestecați gălbenușul cu laptele și cu ajutorul unei pensule ungeți aluatul și apoi presărați susanul.
  11. Coaceti cca 30 min in cuptorul preîncălzit la 200 grade.
    Serviți cu placere și pofta!